Last news in Fakti

12 Декември, 2016 20:09 1 765 0

Спипаха каналджии с 50 кг. хероин

  • хероин-
  • каналджии
Спипаха каналджии с 50 кг. хероин - 1

Хероин за над 2 млн. лева е задържан в резултат на професионално проведена операция на служителите на РД „Гранична полиция“ – Елхово и Средец, в отлично взаимодействие с прокуратурата. Подробности около реализацията оповести главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

Общото тегло на наркотика е 49.950 килограма. Той е бил разпределен в 96 пакета, пренасяни в три раници от двама мъже от Камено – Й.Й. и Ж.Ш. Те се придвижвали с автомобил и са ползвали маршрут, по който са прекарвани мигранти. Колата била засечена от граничните служители на зелената граница в района на село Белеврен. По думите на главния секретар двамата мъже били наблюдавани, граничните полицаи обезпечили най-добрия участък, където да се предприемат активните полицейски действия. След спирането на автомобила, единият от мъжете оказал съпротива и опитал да избяга от органите на реда. След кратко преследване той бил задържан.

Гл.комисар Костов допълни, че при извършения в рамките на операцията оглед на оградата, там където двамата мъже са получили раниците с наркотици, не е открит пробив. Той припомни, че подобна раница с хероин бе открита през август тази година в същия район, като към момента делото се води срещу неизвестен извършител и благодари за служителите на ГД „Гранична полиция“, участвали в реализацията.

Ж.Ш. е многократно осъждан, включително и като член на организирана престъпна група за притежание и разпространение на наркотици, съобщи зам.-апелативният прокурор и говорител на Апелативната прокуратура – Бургас Йовита Григорова. Окръжната прокуратура в Бургас е внесла искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата задържани. Те са обвинени в контрабанда на близо 50 кг хероин от Турция в България. Прокурор Григорова уточни, че откритият хероин е с изключително висока чистота и съответно, по-скъп. Тя оцени високо осъществената отличната координация между Прокуратурата и служителите от ГД „Гранична полиция”, довела до успешните резултати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА