Last news in Fakti

5 Ноември, 2011 16:08 1 609 1

Амфетамини и марихуана иззети при полицейска акция

  • акция-
  • амфетамини-
  • марихуана

Четирима души са задържани при полицейска операция срещу наркоразпространението в столицата

Над 90 грама амфетамини, марихуана, мобилни телефони, електронна везна и 1900 лева  бяха иззети от жилището на дилър на дрога по време на специализирана полицейска операция на криминалисти от Пето районно управление и техни колеги от столичната дирекция, съобщиха от МВР.  

 

С.С. /29 г./ с прякор „Дуни”, известен на МВР за извършени грабежи  и притежание на наркотици, отново влязъл в полезрението на криминалистите преди няколко месеца. След активно наблюдение служителите на реда установили, че мъжът предлага дрога на адреса си в квартал „Орландовци”. Мъжът обитавал апартамент на първия етаж в жилищен блок и когато идвали клиенти излизал пред входа или подавал дозата директно през прозореца. 

 

Полицейската операция започнала на 3 ноември около 22.00 ч., когато  пред жилището  на С.С. пристигнали двама мъже с лек автомобил „Ауди А3”, купили наркотик и си тръгнали. Незабавно група криминалисти атакувала адреса, а друга тръгнала след купувачите като след десетминутно преследване в квартал Хаджи Димитър са задържани софиянците Е.А.  на 21 г.  с прякор „Джуджето”, криминално проявен и В.И. на 30 г., и двамата от същия квартал. При обиск в Е.А. е открито пакетче с бяло прахообразно вещество, за което той признал, че е закупено от „Дуни”.

 

При претърсване в апартамента на С.С. служителите на реда иззели голям брой найлонови пликчета с различна големина, съдържащи  общо 90,69 грама амфетамини на прах и бучки, 7,40 грама марихуана, електронна везна, мобилни телефони и 1900 лева. 

 

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Софийска градска прокуратура. С.С., приятелката му Д.Р. /23 г./ и купувачите са доведени в 5 РУП, като Е.А., В.И и Д.Р. са задържани с полицейска мярка до 24 часа. На  осъждания за кражби и грабежи С.С. е взета мярка за неотклонение „Задържане за 72 часа” и повдигнато обвинение по чл. 354 А, ал.1 от НК.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИКТОР СЛАВОВ

    1 0 Отговор
    Пръц:)