Last news in Fakti

13 Януари, 2017 14:58 2 507 2

Арестуваните митничари са 25

  • митничари-
  • арестувани-
  • варна - запад

В домовете им са намерени 711 000 лева. Все още не се знае колко от тях ще се сдобият с обвинение

Арестуваните митничари, работещи на пристанище Варна-запад, са 25. Все още обаче не е ясно на колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения за искани подкупи. Във Варна е пристигнал и съдия от Специализирания наказателен съд, пред когото ще дават показания.

Задържаните са митнически инспектори и стажант-митничари. В офисите и в домовете им са били намерени близо 711 000 лева. Смята се, че това са парите, събрани от подкупи.

Операцията е започнала след получена информация за даване на подкупи. В момента текат разпити на задържаните и свидетелите по случая. Най-вероятно става дума за нарушение при обмитяването на контейнери на пункта. Предстоят още претърсвания на адреси в морския град. Ще се изяснява дали има още съпричастни към корупционните действия. Освен митничари се разпитват и хора, които са служили като връзка при получаване на подкупите.

Задържаните служители на Митница "Варна-Запад" са били следени от септември, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова: "Към този момент са извършени над 70 претърсвания и изземвания на територията на Варна в служебни помещения и в домовете на лицата. До този момент служителите на ГДБОП, които провеждат следствените действия под ръководството на двама прокурори от Спецпрокуратурата, са открили 711 000 лева, за които считаме, че представляват именно средствата, получавани от групата при извършване на тяхната престъпна дейност."

Очаква се утре сутринта от Прокуратурата и от ГДБОП да дадат подробна информация за това колко души ще бъдат обвинени и ще се иска постоянен арест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зенон

    1 0 Отговор
    Тест за интелегентност:Дали ще има митничари виновни?

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Зенон":

    Пише се "интелИгентност", ако смея да отбележа...