Last news in Fakti

14 Януари, 2017 09:00 2 471 2

Решават съдбата на арестуваните митничари във Варна

  • митничари-
  • подкуп-
  • арест-
  • варна

При обиските в офисите и в домовете им са били намерени близо 710 000 лева, за които се смята, че са събрани от подкупи

Днес се очаква да стане ясно колко от 25-имата, задържани митнически инспектори, стажант-митничари и спедитори от пристанище "Варна - запад", ще бъдат обвинени за участие в организирана престъпна група за искане и получаване на подкуп, предава БНР.

В четвъртък вечерта започна акция, при която бяха претърсени десетки офиси и частни домове във Варна. Преди 4 месеца срещу тях е образувано досъдебно производство. Разследването е било за искане и получаване на подкупи, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова:

В момента във Варна е съдия от Специализирания наказателен съд /СНС/ и в негово присъствие се провеждат разпити на свидетели. Имало е специални разузнавателни средства, които са били експлоатирани 4 месеца. Имаме такива доказателства, които ще предоставим на съда. Спецпрокурорите ще повдигнат обвинения на конкретни лица. Ако има вторични обвинения, също ще бъдат обяснени.

При обиските в офисите и в домовете им са били намерени близо 710 000 лева, за които се смята, че са събрани от подкупи. От свои източници "Хоризонт" научи, че става дума за нарушение при обмитяването на контейнери на пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рейсаджия

    3 1 Отговор
    В ПАНДИЗА И КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО ...
  • 2 Унуфри

    3 0 Отговор
    УХАА ,колко съдии и прокурори чакат такава новина, а на бас какво ще им се случи.25 митничари е добра реколта.