Last news in Fakti

23 Януари, 2017 17:13 1 698 5

Британски полицаи зашеметиха свой съветник, объркали го с престъпник (ВИДЕО)

  • чернокож-
  • великобрутания-
  • електрошок-
  • полиция-
  • нападение-
  • объркали-
  • престъпник

Мъжът работел като съветник към полицията и прокуратурата в Бристол за подобряване на отношенията с чернокожите

Британски полицаи зашеметиха свой съветник, объркали го с престъпник (ВИДЕО) - 1

Британската полиция е започнала вътрешно разследване, след като нейни служители зашеметили с електрошок чернокож мъж, назначен за полицейски съветник, който да работи за подобряване на отношенията между силите на реда и чернокожата общност в град Бристол, съобщава в. "Гардиън".

63-годишният Юда Адунби е бил нападнат от полицията пред дома му на 14 януари, когато служителите на реда го объркали с издирван престъпник.

Видео кадри, записани от един съсед, показват как полицаите пердашат Адунби, който се опитва да се добере до вратата на своя дом. Той пада на земята, след като е уцелен с електрошоков пистолет.

По-късно мъжът разказва, че в онзи момент е смятал, че ще умре. Той разхождал кучето си Хейзъл, когато се сблъсква с полицаите.

Адунби, който е чернокож и с дълги расти, оглавявал независима консултативна група в Бристол, назначена да изгради връзки между полицията и местната общност, както и като консултант към Кралската прокурорска служба за създаване на по-добра комуникация между силите на реда и чернокожите.

Случката е записана и от камерите, поставени върху униформите на полицаите.

На видеозаписите ясно се чува как двамата полицаи разговарят с Адунби. Той отказва да им даде името си като заявява: "Аз не съм направил нищо лошо" — и добавя — "Оставете ме на мира."

Те му казват, че са убедени, че той е мъжът, когото издирват по подозрение в обир, а разговорът прераства във физическа разпра, когато 63-годишният чернокож се опитва да влезе в дома си. Секунди след това полицейските служители използват електрошок, за да го спрат.

След инцидента Адунби разказва, че се е почувствал унизен. Според него подходът на полицаите е бил изключително погрешен и поражда въпроси за отношението на полицията към чернокожите, както и за ефективността на програмата, по която е бил нает.

След инцидента, от полицията излезли с официално изявление, в което уверяват хората, че това е случаен инцидент, по който вече е започнало вътрешно разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    5 3 Отговор
    Много меко се отнесоха.Те по рождение са правоносители и нямат никакви задължения!!!
  • 2 бббббб

    1 1 Отговор
    Той не е нападнат от полицията.Тя го задържа за не подчинение.И тоя като е на работа към полицията защо не им казва ,а се прави на български циганин.
  • 3 ГОСТ

    1 1 Отговор
    Хоата го попитаха за неговото име и документи. Той само се заяждаше и им казва, че нищо не бил направил......Ами ако питаме хората в затвора, едва ли ще има много виновни там??!....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Няибишот

    0 0 Отговор
    Тва го няма в северна корея....новия световен ред и западна демокрация...плюя на сичко тва