21 Февруари, 2017 12:42 1 278 0

Хванаха ало измамници, прибрали над 50 000 лв.

  • ало измамници

Добрички и варненски криминалисти задържаха четирима участници в схема за телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на МВР. На този етап от разследването е установена съпричастността им към осем измами, общата стойност на които възлиза на над 50 000 лева

В оперативно-издирвателните действия по разкриване на извършителите на телефонни измами са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Добрич, колегите им от ОДМВР – Варна и полицаи от добричкото Второ РУ и РУ – Тервел.
В рамките на проведеното съвместно разследване е задържан В.В. /57 г./ от село Стефаново, обл. Добрич. При процесуално-следствените действия, осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура - Добрич и районните прокуратури в Тервел и Генерал Тошево, е изяснена съпричастността на мъжа към общо осем телефонни измами – седем, извършени на територията на Добричка област, и една – във Варненска. Общата им стойност възлиза на над 50 000 лева.

Последните две измами за крупни суми са осъществени на 12 и 13 февруари т.г. - 76-годишна потърпевша от Тервел предала първо 320 лева, а по-късно още 40 000 лева, след като била заблудена по схемата за провеждаща се операция по залавяне на измамници; на същата схема жертва станала и жителка на Шабла, която хвърлила през терасата на апартамента си 5000 лева.
На този етап от разследването е изяснено, че в престъпната схема В.В. играел ролята на „муле“. Повдигнато му е обвинение. Наложена му е постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Междувременно, в хода на оперативните действия служители на областните дирекции Добрич, Русе и Варна извършили претърсвания на територията на Ветово, обл. Русе, и село Житница, обл. Варна. Открити са доказателства за съпричастност към престъпната дейност на други трима мъже, известни на полицията с подобни престъпления.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА