27 Март, 2017 13:43 1 021 0

Задържаха селски кмет за купуване на гласове

  • кмет-
  • купувал-
  • гласове

Районната прокуратура в Провадия задържа за срок до 72 часа кмета на село Снежина Ахмед Идриз за купуване на гласове.

Кметът, който е избран от листата на ДПС, е обвинен в даване на другиго на имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определена политическа партия, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

50-годишният Ахмед Идриз е плащал по 20 лева на човек, ако гласува за конкретната партия. По 20 лева получавали и членовете на домакинството.

Утре наблюдаващият делото прокурор ще внесе искане в Районния съд в Провадия за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо кмета.

Работата по досъдебното производство продължава. Извършват се процесуално-следствени действия, разпитват се свидетели.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че по време на предсрочните парламентарни избори в страната са образувани 91 досъдебни производства и 800 преписки за нарушаване избирателните права на гражданите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА