Last news in Fakti

29 Март, 2017 12:45 1 095 4

Опасен рецидивист, пребил до смърт жена, ще лежи доживот

  • рецидивист-
  • ерджан-
  • убийство-
  • присъда

Опасният рецидивист Ерджан Б., който бе предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен, бе осъден на доживотен затвор при специален режим от състав на Шуменския окръжен съд. Престъплението, за което бе признат за виновен 34-годишният подсъдим, е убийство, извършено с особена жестокост и при условията на опасен рецидив, съобщиха от Апелативна прокуратура Варна.

След последното излизане от затвора Ерджан заживял на семейни начала с Гюлшен Х. в общинско жилище заедно с брата на пострадалата.

На 25 септември 2015 г. Ерджан позвънил на Гюлшен с предложение да отидат в игрална зала в Шумен. При влизане в залата крупието поискало личните им карти. Ерджан представил документа си за самоличност, а Гюлшен се върнала до колата, за да вземе своята и 45 лева. Жената се забавила доста време, което изнервило подсъдимия. Той излязъл да я търси и щом не я намерил, сигнализирал на спешния телефон за изчезването й.

Потеглил с колата си, за да продължи издирването на Гюлшен. По пътя спукал гума. Пристигнал в дома на Гюлшен и заедно с брат й излезли да я търсят отново в района на игралната зала. Колата на Ерджан се движела по джанта и хвърляла искри. Това било забелязано от полицейски служители, които спрели технически неизправната кола за проверка.

Установено било, че Ерджан е неправоспособен шофьор. Полицейските служители поискали подсъдимият да бъде тестван с дрегер за алкохол, но той отказал. Съставили му няколко акта за административни нарушения и му издали талон за даване на кръвна проба.

Подсъдимият и братът на Гюлшен отново подновили издирването на жената, като тръгнали пеш към дома им. Пред входната врата на Ерджан видял съжителката си, която идвала от горния край на улицата. Пресрещнал я и започнал да я удря, съборил я на земята, влачил я за косата и я ритал безразборно по тялото. Повдигнал я и след това захвърлил тялото й върху пътната настилка по гръб, като продължил да й нанася удари, въпреки предупрежденията на брат й да спре. Друг свидетел на случващото се на улицата съобщил за инцидента. Пристигнал полицейски екип, повикана била и линейка, която откарала пострадалата Гюлшен в болницата в тежко състояние. Жената починала, като причина за смъртта й съдебномедицинската експертиза посочила тежка гръдна травма. Съдебните лекари описали счупвания на ребрата и гръдната кост, разкъсване на плеври и множество други травматични увреждания вследствие на жестокия побой.

Признатият за виновен за убийството, извършено с особена жестокост, е осъждан девет пъти, включително и за престъпления против личността.

Доживотната присъда на Шуменския окръжен съд, за каквато настояваше и прокуратурата, може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    0 5 Отговор
    жалко за човека, женитеа все вечно парцали ще бъдат
  • 2 Хрис

    3 0 Отговор
    Какъв изродЖалко че няма бесило2849
  • 3 майна

    8 1 Отговор
    ..жалко да..,(че няма бесило)..но се питам ,що за слабоумен тип трябва да е брат и,да гледа как налагат сестра му.

    Коментиран от #4

  • 4 човек

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "майна":

    Ами тъп турчин като всички други читаци. Турците не са хора и не заслужават да живеят. Смърт за всички тях е най-добрият вариант