Last news in Fakti

7 Април, 2017 15:59 4 109 10

Българин в САЩ присвоил с измами $4.4 млн

  • българин-
  • измами-
  • сащ-
  • кънектикът-
  • кристиян нигосян

Осъжданият в Кънектикът нашенец в голяма схема с борсови измами

Българин в САЩ присвоил с измами $4.4 млн - 1
Снимка: bg-voice.com

Българин, осъден преди няколко месеца в Кънектикът, може да се окаже в центъра на мащабна схема за борсови измами.

Според съдебните документи 45-годишният Кристиян Нигосян, който се подвизавал под няколко самоличности, се признал за виновен в схема за измами, при която присвоил 4,4 милиона долара, споделят от bg-voice.com.

Четенето на присъдата на Нигосян обаче е задържано, докато ФБР и данъчните власти разследват участието на българина в далеч по-мащабна схема за борсови измами в цялата страна, известна като "pump up and dump".

В тази схеми борсовите посредници като Нигосян купуват акции в нищо неструващи компания, често тяхна собственост, и след това надуват цената им (pump up) чрез фиктивни търговски сделки, фалшиви търговски прессъобщения и други измамни похвати. Поскъпналите акции те продават на свои клиенти (dump), които не подозират за измамата, а печалбата остава за тях. Когато клиентите установят, че компаниите, в които са инвестирали, нямат никаква стойност, те губят парите си.

Именно в такава схема е участвал и Кристиян Нигосян от 2011 до 2015 година, сочат съдебните документи. Той се е признал за виновен, че не е платил и близо 1,5 милиона долара данъци върху измамно придобитите пари. Той може да получи до 25 години затвор за двете обвинения.

Парите от измамната схема обаче отишли не в негови сметки, а на името на адвоката Кори Бринсън, който сега също е подсъдим и се призна за виновен. Заради предишни измами българинът имал забрана за търговия с ценни книжа. Ето защо му трябвала помощта на друг. Това бил адвокатът Бринсън. Българинът му казал, че не можел да си отвори банкова сметка в Ню Йорк, защото имал запор, и предложил на Бринсън 5% от всички постъпления, които ще минат през адвокатската му кантора. Той получил общо около 200 хиляди долара от схемата. Адвокат Бринсън признал пред прокурорите, че бил наясно, че поне 3 милиона от парите, минали през неговите сметки, са били на измамени инвеститори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AMG

    15 3 Отговор
    Американската мечта
  • 2 БАТЕ ЖОРО

    13 3 Отговор
    кой борсов играч прави друго? този са го натопили от конкуренцията, слаби са му били протекциите.
  • 3 FUCK OF

    13 8 Отговор
    МИ ДА ГО ДУХА......25 ГОДИНИ Е ЕДНА ДОБРА ПРИСЪДА.....ТЪКМО ЩЕ РАЗМИШЛЯВА ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ,БЕЛКИМ МУ ДОЙДЕ АКЪЛА.....
  • 4 8888

    10 5 Отговор
    Ако беше от "породата" на сорос нямаше да му обърнат внимание, ама за гоите това не важи.

    Коментиран от #5

  • 5 БатХуй

    6 10 Отговор

    До коментар #4 от "8888":

    Браво, машалла да му го д.хат хамериканците! Ха-ха-ха
  • 6 Кобрата

    9 6 Отговор
    Ми добре е направил, ся да хваща самальота и да си идва насам да си ги харчи на спокойствие и тва е.
    Лятото на Слънчака ще си поживее добре

    Коментиран от #8

  • 7 FUCK OF

    18 7 Отговор
    Е ЗАРАДИ ТАКИВА ЛЕКЕТА СИ ПАТЯТ ЧЕСТНИТЕ И ПОЧТЕННИ БЪЛГАРИ И ЗАТОВА НЕ НИ ОБИЧАТ В ЧУЖБИНА......ЩОТО БЪЛГАРИН Е МРЪСНА ДУМА НАВЪНКА Е ЗАРАДИ ТОЗИ БОКЛУК......И ВИЕ СТЕ СЕДНАЛИ ДА СЕ ВЪЗХИЩАВАТЕ ОТ ТАКИВА И ДА МИ ТРЯСКАТЕ МИНУСИ.....
    Е ОТ ТАКИВА КАТО ВАС И ТОЗИ ТАРИКАТ БЪЛГАРИЯ Е НА ТОЗИ ХАЛ.....И НИКОГА НЯМА БЪДЕ.....
  • 8 Shmeker

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Кобрата":

    Абе той ще излежи тия пари, само дето не са на негова сметка...
  • 9 Диди

    5 1 Отговор
    Всеки е отговорен за постъпките си.Той е знаел,че мошенничества в голям стил,е не е изненадан,че го чака ,,отпуска за дълго,,.Колегата е прав....такива като този излагът името на България.Сигурно ще го осъдят двойно.Заслужава го.
  • 10 СЕЛЯНИНА С КОЛЕЛОТО

    5 1 Отговор
    Ако за 4.4 млн дават 25г затвор .... КОЛКО ТРЯБВА да получат виновните за 4.4 МИЛИАРДА от КТБ !?!? ... или и този случай ще го потулят като прежде фалираните банки и финансови пирамиди с които перманентно изсмукват кръвчицата на измъчения БЪЛГАРСКИ НАРОД !!!