Last news in Fakti

14 Април, 2017 10:59 2 415 1

Разбиха нелегален цех за преработка на тютюн

  • нелегален-
  • цех-
  • тютюн
Разбиха нелегален цех за преработка на тютюн - 1
Снимки МВР

Пазарджишки полицаи разбиха нелегален цех за преработка на тютюн в село Црънча. Специализираната операция е проведена под ръководството на Районната прокуратура. Иззети са над половин тон суровина, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на акцията било проверено помещение, намиращо се в бивш стопански двор в края на селото. Установено било, че дограмата на сградата е подменена и отвътре имало звукоизолация. Там органите на реда се натъкнали на бали с изсушен тютюн, вани за изваряване на тютюна с помощта на газови бутилки, машина за нарязване и място за сушене.

Цикълът на незаконната дейност включвал добив на суровата продукция, преминавал през сушене, транспортиране в цеха, изваряване в метални вани за подобряване на качеството, рязане, сушене и дистрибуция. Иззети са общо 571 килограма тютюн под формата на бали, продукция в процес на обработка и вече нарязан сух и обработен тютюн.

Задържан е стопанинът на сградата – Б.А./41г./ от селото. Двама от работниците успели да избягат и към момента се укриват от полицията, обявени са за издирване.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава, под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 1 Отговор
    Голям смях. Хвана ли са НАЙ-големите престъпници, решили с труд да печелят. ЗАЩО ИЗОБЩО СЕ ПИШАТ ТАКИВА СТАТИИ ?