Last news in Fakti

6 Април, 2022 09:38 3 047 10

Шивачка запали цеха на работодателя си

  • шивачка-
  • цех-
  • пожар

Предстои делото да продължи в съда

Шивачка запали цеха на работодателя си - 1
Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура– Благоевград, Териториално отделение – Гоце Делчев, предаде на съд З. Д. по обвинение за извършено от нея престъпление

Обвиняемата З. Д. работела в шивашки цех в района на гоцеделчевското с. Осиково,. Жената била обидена от отношението на колегите към нея, което споделила на технолога на фирмата. Впоследствие тя по взаимно съгласие прекратила трудовия договор, като планирала да се върне на работа след няколко месеца.

Не след дълго З. Д. разбрала за назначаването на нови служители в цеха, което я разстроило. Обстоятелствата, свързани с предишната ѝ месторабота, станали повод за вземане на решение за палеж.

Вечерта на 17. 04. 2021 г. обвиняемата се снабдила с шише с бензин и кибрит, след което се насочила към сградата, в която се разполагал шивашкия цех. Стигайки до мястото, тя счупила стъклото на прозореца с камък, напръскала вътрешността на помещението с бензин и хвърлила запалена клечка кибрит. Огънят се разгорял, а З. Д. побягнала към дома си.

Около 23, 45 ч. пожарът бил забелязан от свидетел. Били уведомени пожарната служба и полицията.

З. Д. е била привлечена към наказателна отговорност за палеж на стопанска сграда – масивна тухлена постройка, и намиращо се в нея имущество със значителна стойност. Сред запалените движими вещи имало множество машини, в т. ч. шевни, кроячни, гладачни, банциг и др., както материали и готова продукция. Общата стойност на имуществото възлиза на 72 471, 76 лева.

Предстои делото да продължи в съда.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 живот

    61 2 Отговор
    Омръзнало й на жената да работи по 12ч. на ден за 800лв. и драснала клечката.

    Коментиран от #2, #4, #10

  • 2 Пешо

    48 2 Отговор

    До коментар #1 от "живот":

    евала....от край време в България жените са с повече кураж от мъжете..това трябва да им се признае.

    хора,,, борете се всеки да си вземе своето. стига превивали глави! Дори и с риск от последствия както при тази З.Д.
  • 3 Прав

    40 1 Отговор
    Правилно е постъпила използвал я за жълти стотинки във шивачната свера не платено добре лошия условия на труд имат тук труда не ти го зачита а гонят време
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КИМ

    26 2 Отговор
    В печатницата дават също толкова и по малко!
    Всички укриват данъци и правят далавера, но на проверяващите очите са затворени а джбчетата пълни.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ффрр

    2 0 Отговор
    Институциите не работят. Инспекцията по труда не се интересува от робството в шивашкия сектор. Работи се по 10-12 часа, 6 дена седмично, заплата минимална. Празнични дни няма. Извънреден труд не се заплаща. Държавата е на страната на феодала, каквото и да стане.
  • 10 Конър Макгрегър

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "живот":

    800 лв е голяма заплата за шивачка - свери си часовника 😄