Last news in Fakti

20 Април, 2017 10:31 1 181 2

В Гърция хванаха българи за продажба на бебета

  • бебе-
  • гърция-
  • трафик

Силите на реда в Гърция са разбили няколко български мафиотски клана, които са били специализирани в продажбата на бебета. Това съобщават медиите от южната ни съседка.

Разследването е продължило повече от година. Освен от Бургаско другите престъпници били от Ямбол и Варна.

Става дума за мъже, които са търсели бременни жени от България в затруднено социално положение. Те са били убеждавани срещу пари да продават своите бебета на бездетни гръцки семейства.

Сумите, които се плащат, са различни за момче и момиче, като за момиче се дава по-малко, но вървят около 5000 евро, 3000 от които остават в посредника.

От началото на годината гръцки съд е пратил зад решетките двама мъже. Едно от разследванията е установило, че между 2009 и 2011 г. 14 деца от България са били припознати от гърци.

Повече от години отлежават в гръцкия парламент промени в законодателството. Последните арести са ясно доказателство, че продължава да съществува порочната практика – грък да припознава дете.

В момента се използват вратички в закона, които позволяват на бездетни гръцки семейства да си плащат за бебета. Схемата се разплита, само ако биологичната майка не е доволна от парите.

През последните месеци гръцките сили на реда работят в тясно сътрудничество с българските си колеги за пресичането на тази престъпна практика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БМЗЛЕ

    12 0 Отговор
    И медията сте голяма промивка, водеща до омраза в населението. Тука са дискриминирани цигани, а цялата циганска измет в чужбина се представят от Вас, като чисти българи. До кога ?
  • 2 ГЕРБ

    4 1 Отговор
    Каква изненада🤔мн съм учуден.