26 Април, 2017 21:42 1 339 2

Собственичката на хосписа в Елин Пелин остава в ареста

  • хоспис-
  • нарушения-
  • елин пелин
Собственичката на хосписа в Елин Пелин остава в ареста - 1
Снимка БТВ

Собственичката на скандалния дом за стари хора в Елин Пелин д-р Йорданка Неферова беше арестувана. Районният съд в града е постановил тя да остане в ареста, научи bTV.

Според прокуратурата две седмици докторката симулираше заболяване, за да избегне ареста.

Медицинските експертизи обаче са установили, че Неферова няма здравословен проблем. Въпреки това тя е настанена в затворническата болница.

Разследването в дома за стари хора започна след сигнал на обитател там, че е бил държан под ключ, упоен и принуден на прехвърли имотите си на фирмата, която стопанисва хосписа.

В ареста е и управителят на дома.

Полицай, подпомагал схемата, е под домашен арест. Разследва се смъртта на деветима обитатели, починали само за година там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лотос

    2 0 Отговор
    Как всички престъпници,като стане напечено,внезапно се разболяват?И какви са тия лекари,които с готовност издават епикризи,противно на лекарската етика,само и само да спасят престъпника?

    Коментиран от #2

  • 2 гостуващ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лотос":

    Тия лекари са лекари-бизнесмени, "почтени хора", които се грижат за семействата си. Такива сме всички. Щото ако не се погрижиш за семейството си, си безотговорен нехранимайко и мързеливец. Такава ни е обществената система (световната). Поставя те пред дилемата за кого да се погрижиш първо-за семейството или за обществото. И нормалния човек избира семейството, защото естествения път на култивиране на грижа към другите започва с грижата към най-близките, което пък те превръща в престъпник към обществото и така до лудницата и оттатък нея (пищов в слепоочието, балкон на 8-ия етаж, релсите под влака,... избор голям). Съмнявам се, че депресията е някакво "извънредно", т.е. болестно състояние. По-скоро е естествено състояние-следствие от живота, който сме си спретнали.