Last news in Fakti

28 Април, 2017 16:18 4 435 3

200 000 лева и условна присъда за шефка, уморила работник

  • смърт-
  • условна присъда-
  • работник
200 000 лева и условна присъда за шефка, уморила работник - 1
Снимка: Shutterstock

По обвинение на Окръжна прокуратура – Ловеч , работодател е осъден за причиняване на смърт на работник поради немарливо изпълнение на занятие. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Съдът призна Силвия С. за виновна, за това че на 7 август 2015 г. като собственик-работодател и управител на фирма, в цех за преработка на отпадъчни масла, в нарушение на Закон за здравословни и безопасни условия на труд и наредбите, допуснала изработване и монтиране на събирателна кутия, неотговаряща на изискванията за безопасност.

В резултат на нередностите последвал взрив в събирателната кутия, при който пострадал Огнян Б. Смъртта на работника настъпила на 11 август 2015 г. в Клиника по изгаряния и пластична хирургия-възрастни при УМБАЛСМ Пирогов-София.

Съдът е наложил наказание 18 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за срок от три години.

Уважени са два граждански иска в размер по 100 000 лв.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Велчев-

    10 2 Отговор
    Моят случай е напълно аналогичен със случая НА ,ТОЗИ работник.Аз слава Богу съм жив ,но здравето ми е сериозно разклатено.Това е благодарение на директорката на Държавна психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм в София.От три години насам,аз водя борба за законност и справедливост.Бившата ми работодателка покрай другото се пише и християнка.По ,този повод скоро,ще и напомня един цитат ОТ ,,Евангелие от Матея-Всичко ,което е тайно,ще стане явно,,.
  • 2 евала

    10 3 Отговор
    На орьжие братя Бьлгари.Друг изход няма.От тези корумпирани сьдии и министри само това е начина да се оттьрвем
  • 3 Кирил Младенов

    10 2 Отговор
    Тази е съзнавала общ. опасност, предвиждала е обществено опасните последици и е искала някой да умре. Това е абстрактен умисъл. Умишлено убийство.