Last news in Fakti

25 Ноември, 2011 12:35 6 575 5

Удариха домашен цех за производство на цигари

  • павликени-
  • цех-
  • цигари-
  • безбандеролни

Задържан е вече осъждан за същото престъпление с лишаване от свобода 50-годишен мъж.

На импровизиран цех за производство на безбандеролни цигари се натъкнаха полицаи в Павликени, съобщиха от МВР. Служители на ГД „Криминална полиция”, сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Велико Търново и на РУП – Павликени извършили претърсване в жилище в града, обитавано от 50-годишния А.А. Криминалистите открили и конфискували три електрически машинки за производство на цигари, 14 вече произведени кутии с по 20 цигари във всяка, други четири кутии с по 200 филтъра за цигари в тях, картонени опаковки, дървени заготовки, множество картончета, полиетиленови пликове без етикет с по 10 цигари, два чувала с тютюн, дървени рамки с форма за ситопечат, щанц-форми, рула с целофанено фолио с разкъсваща лента, множество щанцови кутии, както и ръчна преса, приспособена за щанцоване на цигарени кутии.
По същото време претърсване било извършено и в жилището на 32-годишната Р.С. от Бяла Черква. Жената, която е известна на служителите на реда, подпомагала незаконната дейност на А.А. От дома й са иззети осем кутии цигари без бандерол, четири полиетиленови пакета с цигари, пакет тютюн, 151 етикета и др. Първоначално Р.С. е задържана за срок до 24 часа. Срещу нея е образувано бързо производство за държане на акцизни стоки без бандерол. Привлечена е в качеството на обвиняема. Наложена й е мярка за неотклонение „подписка”.
50-годишният А.А. е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за притежание на акцизни стоки без бандерол. Миналата година той е бил осъден за същото престъпление с лишаване от свобода. Тогава при извършено претърсване в жилището му са били намерени и иззети същите машини, които по-късно са му били върнати.
Действията по разследването продължават.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 изрод

    0 0 Отговор
    ако не са тия безбандеролни цигари ... ;хх
  • 2 Милен Атанасов

    1 0 Отговор
    за кокошка няма прошка евала силна полиция имаме 14 кутии цигари хванала браво а йоско убиеца милия болен????
  • 3 777

    0 0 Отговор
    какъвто министъра на мвр такава и полицията! Ами циганите дето на сиргий продават и тютюн и цигари само на метри от полицийте тях ще ги хваните ли?!
  • 4 atanas

    0 0 Отговор
    ej zascho hvaschate drebnite proizvoditeli hvanete monopola оял се с тез парички хората си купужат хляба
  • 5 соти

    0 0 Отговор
    даааа супер престьпление ами народните парички кеде са кои работи с тях? стига бе бйко само ни миете очите с мрьсна вода ама ние помьничко виждаме бе серсемин