Last news in Fakti

20 Май, 2017 16:11 8 203 4

Проверяват бензиностанциите в Пловдив и Хасково

  • проверки-
  • горива-
  • бензиностанции
Проверяват бензиностанциите в Пловдив и Хасково - 1

Междуведомственият център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП координира извършването на специализирани проверки на шест обекта за търговия с енергийни продукти на територията на областите Пловдив и Хасково

При проверката на бензиностанция, разположени на територията на град Харманли, полицаите открили допълнително монтирани устройства. Според експерти откритите електронни блокове служели както за прикриване на реалните количества доставяни горива, така и за манипулиране на постъпващата информация към приходната агенция, съобщиха от МВР.

При проверката на друг обект е установена продажба на некачествен бензин А-95. Бензиностанцията е запечатана от Метрологичната агенция и е наложена принудителна административна мярка "забрана за разпространение на гориво в търговската мрежа".

Допълнителни контролни мерки са предприети и към данъчен склад, доставчик на некачественото гориво, както и към петролна база в град Пловдив, която е затворена поради липса на нивомерна система.

За различните законови нарушения са съставени 4 протокола за задължително предписание и 9 акта за установени административни нарушения. Събрани са около 11 000 лева данъчни задължения. По случая с допълнително монтираните електронни блокове в обект в Хармнали е образувано досъдебно производство.

Проверките на обектите продължават. Те се извършват от Междуведомственият център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 луКОйЛЧО

    51 0 Отговор
    Големите играчи отново на нож с малките бензиностанции. За големите нито картел се доказа, нито станалите на каша горива във фризера не доказаха какви боклуци ни пробутват големите вериги. Който отвори малък обект, жална му майка. Вива веригите.
  • 2 Пострадал

    31 3 Отговор
    Преди няколко месеца спрях сутринта около 5.00 в Бургас Лукойла на колелото на Трапезица.Когато се опитах да отключа и запаля джипа не успях.Дойдоха приятели с още 2 коли и на никоя не работеше дистанционното.Така близо час.Щяхме да ходим на лов.Бяха включили заглушаващо устройство.Избутахме единият автомобил извън района на бензиностанцията и там запали без проблем.После и другите запалиха по същият начин. Извън бензиностанцията.Явно сутрин рано така заглушават фискалните устройства към нап.
  • 3 ЯК КАРАЧ

    12 1 Отговор
    така е, нарушили са интересите на някой голям велможа, затова е цялата тая показност. На практика нищо няма да се промени, всичко си е същото, пак ще плащаме спекулативно високи цени извън районите, където има Марешки и пак ще са със същото /не/качество горивата....
  • 4 Георги Колев

    10 1 Отговор
    В тази малка и всъщност голяма.Уш бедна но в същност милионерска държава.От отдавна всичко е раздържавено и е частна собственост.Законите не важат за богатите частници.Предлагам да се премахнат институцйте и органите който само вземат големи заплати а не правят нищо за да упражняват силата на законите срещу нарушителите.Пред закона всички сме равни!!!