Last news in Fakti

29 Септември, 2017 19:47 4 763 5

Как задигнаха 300 000 лева от инкасо автомобил

  • инкасо-
  • обир-
  • овча купел

Разказ в първо лице

Трима въоръжени мъже обраха инкасо автомобил в столичния квартал "Овча купел 2" в сряда вечерта. Извършителите все още не са заловени.

Малко преди края на работния ден Желчо и колегата му Валентин паркират пред трезора в "Овча купел", за да оставят последната пратка. "Отивам да отворя вратата на автомобила, чувам, че идва друг автомобил зад нас, спри и вратите се отварят и изскачат двама души - с пушка и с автомат, с маски и бронежилетки. Единият насочи автомат срещу мен и аз не мога да реагирам", разказа пред Нова тведин от охранителите, нападнат и пострадал при нападението.

Той е ударен с автомата и е паднал на земята. Казали му да ляга по очи, а автоматът бил насочен през цялото време към него.

"Очаквах, че може всеки момент да стреля", признава Желчо.

Колегата му Валентин пък бил измъкнат с удар от шофьорското място и също свален по очи.

За по-малко от минути крадците си тръгнали с над 300 000 лева. Желчо допуска, че нападателите са професионалисти, защото много бързо са отворили касата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенсионерка

    47 1 Отговор
    Естествено, че са професионалисти, а вие не сте. И знаеш ли защо не сте? Защото не сте спазили Наредбата за инкасова дейност. Първо: В колата трябва да сте трима. Второ: Шофьорът не трябва да загася мотора на колата. Трето: Слизаш и да отваряш широко вратата на колата без да има вътре трети човек. Направо си им предложил неохраняеми пари. Благодари на бога, че са професионалисти и са ви оставили живи. Имали са информация, проучили са ви екипите и са ви думнали паричките.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Никола

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пенсионерка":

    Затова не са виновни охранителите , те не решават кога да карат и не решават колко души ще са в буса . Виновни са шефовете на фирмата и безумната организация около т.н. трезор .
  • 3 гост

    6 0 Отговор
    с мерак
  • 4 Българска работа

    8 0 Отговор
    Работил съм преди време в една много известна и стара охранителна фирма на едно много интересно място..Такава пунта мара никога не съм си представял че може да има някъде въобще а мястото беше повече от интересно и много по сложно от тоя център ли е какво е
    но пунта марата беше ужасяваща и това до ден днешен ми държи влага да не си слагам сот понеже нямам нужда от съгледвачи който да докладват на аверите си какво и къде има и кой кога влиза и излиза
  • 5 Трудно ще се пенсионирам

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пенсионерка":

    РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ КЪМ ГЛАВАТА
    Лесно е да нападаш пазачите ,Що не ги питаш какви заплати взимат по колко часа работят????
    Тази сутрин Наакан Хампарцумян! пак ръсеше мозък по телевизията
    а моята жена ПРИМЕРНО си работи в една Пловдивска банка от 15 години на 700лв заплата и така ,, ОБЩО ВЗЕТО ВСИЧКО ОБЩО Е ВЗЕТО Които не може да краде ---------------------------------------