Last news in Fakti

3 Октомври, 2017 11:15 2 130 11

Съдят шофьор с 22 нарушения, убил двама на пътя

  • шофьор-
  • нарушения-
  • убийство-
  • катастрофа

Мъж от Несебър е заплашен от 20-годишна присъда заради зверско меле на АМ "Тракия", завършило с два трупа. 46-годишният Христо Терзиев буквално помел със своя „Крайслер Воаяджер“ аварирал на аутобана автомобил.

Случаят е от края на м. г., но едва сега влиза в съда, пише Флагман.

Оказа се, че само за периода от 2000 до 2015 г. Христо е наказван общо 22 пъти по административен ред за допуснати нарушения на правилата за движение по пътищата, като в 12 от случаите са за управление на МПС с превишена скорост, съобщиха от прокуратурата.

Тежката катастрофа станала на 28.10.2016 г. Тогава пострадалите и техен приятел пътували по магистралата от Ямбол към Нова Загора около 21:00 часа. Автомобилът им получил повреда (техническа неизправност в ключалката на капака на двигателя, поради което капакът се отворил в движение).

Водачът А.Ш. спрял МПС-то в лентата за движение, в която го управлявал. Веднага след спирането, пътуващият на дясната седалка Ф.Г. слязъл от автомобила с намерение да затвори капака му, а двамата пострадали останали в купето. В същото време, в същата лента за движение пътувал лек автомобил „Крайслер Воаяджер“ управляван от подсъдимия.

Превозното средство се движело със скорост от 121 км/ч. Скоростта била несъобразена с конкретните условия за видимост на пътя, за да може Христо Т. да спре пред всяко предвидимо препятствие на пътното платно в зоната си на видимост на къси светлини. Вместо това той продължил напред и не е успял да задейства спирачната система на автомобила си.

В следствие на удара А.М. получил тежка съчетана травма, в резултат на която в 22:00 часа починал в автомобила на Спешна медицинска помощ, докато бил транспортиран до болничното заведение в Сливен.

Пострадалият А.Ш. също получил съчетана травма, бил е транспортиран до МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен, където бил приет за лечение. Въпреки намесата на лекарите обаче на 12.12.2016 г. А.Ш. починал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    2 7 Отговор
    Ако имаше съд да го осъдят,ама.............дано поне близките на загиналите излязат хора и да го убият. Да са спокойни в БГ кенефа и за убииство не те осъждат.
  • 2 Гост

    4 7 Отговор
    Съдят ли ..... Досега трябваше да са го вкарали и да гние вече, това са 2 отнети човешки живота. Жалко за хората
  • 3 Гост

    12 0 Отговор
    Как се спира по средата на магистрала?
    Поне да беше се дотътрил до аварийната лента.
  • 4 ссср

    18 1 Отговор
    Аварирало МПС спира в лентата за движение. Удря го автомобил, който се движи със 121 км/ч на АМ ?!? Водачът на автомобила има 21 нарушения за 15 години. Снимка от камера и фиш за без колан също се водят нарушения. Лентата за движение не е за аварирали автомобили, движението със 121 км/ч не е несъобразена скорост. За мен виновниците са тези, които с действията си са застрашили живота на другите участници в пътното движение, но уви са платили със своя...
  • 5 Някой

    16 1 Отговор
    Интересно ми е ако някой спре в средна лента на автомагистрала и следващият автомобил е управляван от някой от първите трима коментиращи, после какво ще напишат пак същите под статията в коментарите.
    Просто лош късмет в случая.
    А пътуващите в авариралият автомобил защо не са пуснали поне аварийните светлини и не са се опитали да спрат в аварийната лента?

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Няма нормално и адекватно обяснение защо се спира в лентата за движение и то на автомагистрала. Без каквото и да е усилие може да се отбие в аварийната лента, която е точно за това. Като имаш сериозен проблем да спреш, да си пуснеш аварийките и да отстраниш проблема. В България няма ограничение за лек автомобил за това в коя лента може да се движиш със 140км/ч. Това че камионите имат разрешена скорост от 100км/ч и се движат в дясната лента не значи, че ако лентата е празна допустимата скорост в 100км/ч за лек автомобил. Или човекът, управляващ автомобил със 120км/ч в дясна лента, не извършва нарушение на закона. А това, че е нямало видомост трябва да попитат АПИ, защо няма знаци в тези условия. Толкова е изкривено всичко от журналистите, че няма на къде повече.
  • 7 гост

    11 0 Отговор
    Пострадалия спира по средата на магистралата посред нощ, а приятелят му слиза на пътното платно на магистрала?! И кой им е виновен?
  • 8 оня същия

    7 0 Отговор
    значи да си знаете - 121км/ч на магистрала също е "несъобразена скорост". Сигурен съм че даже и да се движиш като охлюв по магистралата пак е същото. Тъпанарите дето са спряли в бързата лента без сигнализация са си намерили точно това дето се е очаквало. Дано да проявят разум магистратите
  • 9 Пак аз

    4 0 Отговор
    От друг сайт става ясно от че "пострадалите" са цоганьори рецидивисти, като шофьора дето е спрял на средата на магистралата да го хващали 3 пъти без книжка. Кво повече да коментираме...
  • 10 Пак аз

    0 0 Отговор
    https://www.blitz.bg/intsidenti/katastrofi/predi-vreme-khristo-oseya-magistrala-trakiya-s-trupove-sega-napravi-shokirashchi-razkritiya-za-blizkite-na-zaginalite-snimki_news548137.html
  • 11 Киров

    3 0 Отговор
    За този случай четох някъде, че това са били 3-ма циганина, който са спрели в средата на пътя. Капака им не бил отворен или аварирал а били май някой е слязал да пикае и тъпата маймуна оставя колата в средата на пътя и забележете "БЕЗ ВКЛЮЧЕНИ СВЕТЛИНИ" !!!
    Оцелеят е бил този извън колата, който само пари търсел в последствие и затова е наел някаква мастит софийски адвокати за тази цел.
    Статията е подвеждаща !!!