Last news in Fakti

4 Януари, 2012 11:12 1 258 0

Задържаха криминално проявен, ранил с нож 26-годишен

  • софия-
  • криминално проявен-
  • ранил-
  • нож

Разследващите работили по случая близо месец

Разследването започнало на 17 ноември, когато в полицията бил получен сигнал за настанен в болница 26-годишен пациент. Той бил с прободна рана в гърдите и засегнат бял дроб. Пристигналите на място служители на реда установили, че раненият е жител на с. Сеславци, криминално проявен, регистриран за кражби. Пред полицаите той разказал следната история - около 11.00 часа на бул. „Ботевградско шосе” двама непознати му поискали цигари. След като им дал, започнали да го рекетират за пари, но при категоричния му отказ го нападнали, били и изчезнали. Мъжът не искал да се забърква с полицията и не подал сигнал, но когато усетил силни болки, потърсил медицинска помощ.
В хода на предприетите оперативни действия разследващите установили, че поднесената от ранения версия не отговаря на истината. Изяснили, че от месеци той разкарвал с личната си кола двама наркомани П.А.-Динамита /34 г./ и 22-годишната му приятелка по различни адреси в столицата, за да се снабдяват с дрога. Двамата се подвизавали в жилищен блок на ул. „Младежка” в Бухово. Потърпевшият на няколко пъти правил опити да се „откачи” от тях - страхувал се от агресията на П.А., който ставал особено опасен след поредната доза наркотик. В деня на инцидента той отишъл в дома на Динамита, където била и младата дама. Двамата мъже се скарали за пореден път, Динамита нападнал с нож и нанесъл удари в гърдите на опонента си, после го качил в автомобила и го закарал в болницата. След изясняване на обстоятелствата, на 30 декември, служителите на реда задържали двамата наркомани - стари познайници на полицията, известни за притежание на наркотици, кражби и други престъпления. Динамита е излежавал и присъда в затвора.
След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура, на Динамита е повдигнато обвинение по чл. 115 вр. чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс. Наложена му е мярка за неотклонение „домашен арест”, а по случая се води досъдебно производство.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА