4 Януари, 2012 11:57 2 863 1

34 години затвор за обирджиите от златарското ателие в Пазарджик

  • обир-
  • златарско ателие

Малко над 34 години затвор получиха обирджиите на златарско ателие “Ани Голд” в кв. “Изток” в Пазарджик. Върховният касационен съд намали постановените на първа инстанция присъди за двама от извършителите, тъй като, според магистратите, санкциите им са завишени и не отговарят на степента на извършеното. 3 години допълнително пък получи трети от групата.

През зимата на 2010 г. Костадин Стаев-Лудия, Ангел Генчев-Ейнджъла, Борислав Иванов и Стоян Стоянов организираха въоръжен грабеж в магазина. Общото тегло на задигнатите бижута било 1,983 кг, оценени на 84 555 лева. За тяхно нещастие цялата им акция премина под контрола на полицията.

По онова време Лудия и Ейнджъла били следени по подозрения в наркотрафик. Докато подслушвали телефоните им, служителите на реда научили за готвения обир. Двамата бяха приклещени на излизане от ателието с торба злато. Те опитаха да избягат, като Стаев дори стреля с автомат по един от полицаите.

Няколко месеца по-късно групата на Лудия бе изправена пред съда. И четиримата се признаха за виновни, с което си гарантираха присъди под минималните предвидени в Наказателния кодекс. Лудия отнесе 12 години, Ейнджъла - 10, а двамата им помощници Иванов и Стоянов по 7.

Топмагистратите намалиха присъдите на Иванов и Стоянов на по 4 години и 7 месеца и завишиха тази на Коце Лудия от 12 на 15 години затвор. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на ново разглеждане.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mariana

    0 0 Отговор
    Изключително тежна присъда за Стаев! Дори убийци има с по-леки присъди, а той не е такъв.
    Правосъдната ни система показа за сетен път колко е "велика"!