Last news in Fakti

5 Януари, 2012 13:17 1 056 3

Цар Киро остава в ареста

  • цар киро-
  • кирил рашков-
  • катуница-
  • спас христов-
  • георги йорданов

Спас Христов и Георги Йорданов също няма да излязат на свобода

Цар Киро остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Кирил Рашков остава в ареста. Пловдивският окръжен съд остави без уважение искането за изменение на взетата мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Срещу него има повдигнати две обвинения за престъпления по чл. 144, ал.3 от НК – за това че на 23 септември 2011 г. в село Катуница се е заканил с убийство на Веселин Христов и Иванка Петрова и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Съдът прие, че не са налице новонастъпили обстоятелства, които да променят извода, че е налице реалната опасност Рашков да се укрие или извърши престъпление. В подкрепа на твърдението, че има опасност подсъдимият да се укрие, са показанията на свидетел, на когото Рашков е споделил за желанието да напусне страната и да се установи в Сърбия.

А опасността от извършването на престъпление идва не само от обстоятелството, че деянието, в което Рашков е обвинен е тежко, но и от многобройните предишни осъждания на подсъдимия като лоши характеристични данни, правещи степента на обществената му опасност по-висока.

Сърдечното заболяване и диабета, от които страда Рашков, датират много отпреди да му бъде взета мярката за неотклонение и към настоящия момент състоянието му е в нормални граници, без сериозно да се е влошило. Съдът прецени, че състоянието на Рашков не е пречка за престоя му в затвора, както и че при необходимост ще бъде приведен в стационар или в болнично заведение. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

В ареста остават и  39-годишният Спас Христов и 31-годишният Георги Йорданов. Те са обвинени в това, че на 23 септември 2011 г. в с. Катуница при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Мерцедес” за обвиняемия Йорданов и товарен автомобил „Фолксваген” за обвиняемия Христов са нарушили правилата за движение и умишлено са причинили средна телесна повреда на повече от едно лице - Венцислав Гeоргиев, Валентин Костов, Атанас Васев и Петър Георгиев.

Съдът прие, че не са налице новопостъпили обстоятелства, които да разколебават както обоснованото предположение, че именно двамата обвиняеми са извършили умишлено престъпленията, за които се предвижда наказанието от 3 до 12 години лишаване от свобода, така и реалната опасност да се укрият или извършат престъпление. По делото има събрани достатъчно доказателства в тази насока.

Съдът прецени, че е налице висока степен на обществена опасност, като взе предвид както деветте досегашни осъждания на Йорданов, така и лошите характеристични данни по отношение на Христов. Експертизите за здравословното състояние на двамата сочат, че няма пречка те да пребивават в следствения арест. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    Въпрос към джорналистката. Уважаема, да не сте поданичка на гореспоменатия, та го титулувате?!?
  • 2 дедо стефчо

    0 0 Отговор
    Г-м Георги Георгиев, Кирил Рашков стана "Цар Киро" благодарение на уредбата на държавата ни, базирано на робското примирение. След като цяла България го знае като "Цар Киро" защо да не се пише по медиите. Няма власт над тая глава, която е решила да се отдели от тялото, го е казал поетът и ние трябва да следваме този девиз, а не : Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Поздрави!
  • 3 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    Уважаеми ... едва ли точно дедо стефчо, питах за нещо автора на статията. Тирадата, която получих, е безсмислена и не отговаря на въпроса ми. Все ми е едно какво пише ако ще цялата вселена.
    Честита Нова година!