Last news in Fakti

22 Януари, 2012 13:56 1 252 0

Задържаха 3 кг хероин и 2 кг сребърни накити

  • хероин-
  • дрога-
  • митници
Задържаха 3 кг хероин и 2 кг сребърни накити - 1
Снимка: Агенция "Митници"

3 кг хероин задържаха митническите служители от Капитан Андреево снощи вечерта, съобщиха от Агенция "Митници".
При проверка на пътниците в автобус, пътуващ по редовна автобусна линия от Турция за Румъния, митничарите проверили и личния багаж на 44-годишна румънска гражданка.

Те открили пакети, скрити в двойното дъно на пътнически сак. При полеви наркотест съдържанието на пакетите реагирало на хероин. По цени за нуждите на съдопроизводството хероинът се оценява на 375 000 лева.
По случая е образувано досъдебно производство от митнически разследващ инспектор под наблюдението на окръжна прокуратура в Хасково. Лицето е задържано за 24 часа.

По същото време отново на МП Капитан Андреево е предотвратен опит за контрабанда на близо 2 кг сребърни бижутерийни изделия. Бижутата са открити у две 33-годишни румънски гражданки, пътуващи в друг автобус по същата редовна автобусна линия.

В багажа на едната румънка са открити 1063 гр сребро, а в багажа на другата - 892 гр бижута. Общата стойност на задържаните накити (гривни, колиета, пръстени, обици и други) е 13 683 лева.
От двата проверени автобуси са задържани и 1150 кутии цигари,които са били над лимитите за безакцизен внос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА