20 Март, 2018 18:36 3 278 7

Набеден за снайперист осъди прокуратурата

  • кирил милкотев-
  • снайперист

48-годишният Кирил Милкотев, който бе задържан за стрелба по движещ се автомобил, осъди прокуратурата за незаконно обвинение. Той депозира иск за 15 000 лева, но Смоянският районен съд присъди 2 000 лева и го отхвърли като неоснователен и недоказан в частта за разликата до пълния размер.

Милкотев бе привлечен като обвиняем през април м.г. и задържан първоначално за 24 часа, а след това и за 72 часа заради стрелба по движещ се автомобил на главната улица „Стою Шишков“ в квартал Устово, до магазин „Нонстоп“. По време на пътуване 38-годишният Десислав Атанасов усетил болка в слепоочието. Текнала му кръв. Той и приятелят му видели на балкона Кирил и предположили, че е стрелял по тях. В дома на Кирил Милкотев не е открито оръжие, нито боеприпаси. Последва разпит на пострадалия и неговия приятел, който също пътувал в автомобила. Те обяснили, че не са видели пушката, самото насочване и стрелбата. Имало и свидетел, който пък казвал, че по това време е минавал камион. Една от версиите бе, че е отхвръкнало камъче от камиона, което е попаднало в слепоочието на пострадалия Десислав.

Същият ден около 21.20 часа Кирил Милкотев бил на терасата в дома си и случаен свидетел предположил, че държал въздушна пушка или пистолет, нападнал жилището му, като отправил към него множество обиди и абсурдни обвинения. Шест дни преди това бил претърпял операция на дясното око и се възстановявал вкъщи. Лявото му око е увредено по рождение, зрението му към онзи момент било силно затруднено. В дома му e извършван обиски и претърсване, а случаят е бил разпространен в местни и централни медии, пише в исковата си молба Милкотев. От незаконните действия на прокуратурата за привличането му под наказателна отговорност, извършените процесуално-следствени действия и разпространената опозоряваща информация, претърпял и продължава да търпи множество неимуществени вреди, изразяващи се в негативни изживявания и дискомфорт.

В публичното пространство вече е известен като „стрелецът от Устово“ и „снайперистът“, посочва пред съда мъжът. Задържането му под стража и последвалата обществена истерия се отразила крайно негативно на живота му. След инцидента станал неспокоен, притеснен, разстроен, мрачен потиснат, избягва да излиза навън и да се среща с хора, защото в квартала се говорило за това, че бил стрелял, наричали го снайпериста, подигравали му се, игнорират го, не искат да общуват с него.

Решението на Районния съд не е окончателно и подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iQ-5

    21 0 Отговор
    Да не вземеш да се покажеш на терасата че ште ти лепнат някой наказателен?
    - Ти чий го дириш на трасата? Ааа минал си си просто през терасата? я са просто земи тия 72 ч.та да видиш как гербаджийска бг.следи за закона?
  • 2 Cacaratura Ltd.

    8 0 Отговор
    "Ние можем повече"
  • 3 Телевизионен съд

    13 0 Отговор
    Нищо в СТРАСБУРГ ще я оправят тая неграмотна прокуратура и полиция.Ама лошото е,че заради некадърниците пак ние ще плащаме.
  • 4 Месо Яичев Пръжков

    6 3 Отговор
    АКО ЗНАЕТЕ САМО БГ СЪДИЛИЩАТА ПРОКУРАТУРА НА КАКВИ ОБВИНЕНИЯ И СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ СЪДЯТ ХОРАТА ЩЕ СЕ ХВАНЕТЕ ЗА ГЛАВАТА. НАПРИМЕР : АКО НА ПЕТЕЛА ГЛАВАТА Е ВЪВ ВАС ДВОР ИЛИ ТЕРАСА БАЛКОН НА ПЪРВИ ЕТАЖ ЗНАЧИ ЧЕ Е КРАДЕН И ИЗЯДЕН ОТ ВАЗ ПОНЕЖЕ НА НЯКОЙ ПЕТЕЛА МУ ЛИПСВА ИЗЧЕЗНАЛ . ИЛИ ВЪВ ВАШИЯ ДВОР НЯКОЙ ХВЪРЛИ НЯКАКЪВ ПРЕЕДМЕТ МОЖЕ ДА ВИ ОСЪДЯТ ЧЕ СТИ ГО КРАЛИ АКО НЯКОЙ РЕШИ ДА ВИ СКРОИ НОМЕР..
  • 5 Месо Яичев Пръжко

    4 0 Отговор
    АКО ЗНАЕТЕ САМО БГ СЪДИЛИЩАТА ПРОКУРАТУРА НА КАКВИ ОБВИНЕНИЯ И СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ СЪДЯТ ХОРАТА ЩЕ СЕ ХВАНЕТЕ ЗА ГЛАВАТА. НАПРИМЕР : АКО НА ПЕТЕЛА ГЛАВАТА Е ВЪВ ВАС ДВОР ИЛИ ТЕРАСА БАЛКОН НА ПЪРВИ ЕТАЖ ЗНАЧИ ЧЕ Е КРАДЕН И ИЗЯДЕН ОТ ВАЗ ПОНЕЖЕ НА НЯКОЙ ПЕТЕЛА МУ ЛИПСВА ИЗЧЕЗНАЛ . ИЛИ ВЪВ ВАШИЯ ДВОР НЯКОЙ ХВЪРЛИ НЯКАКЪВ ПРЕЕДМЕТ МОЖЕ ДА ВИ ОСЪДЯТ ЧЕ СТИ ГО КРАЛИ АКО НЯКОЙ РЕШИ ДА ВИ СКРОИ НОМЕР..
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Роко

    7 0 Отговор
    А дали съдята ако го разнесат по вестниците би получил толкова смешно обещетение? Сигурно не и за това не са посмяли да му напишат името?