Last news in Fakti

29 Март, 2018 09:42 1 789 0

Кметът на "Централен" в Пловдив отново на съд

  • райна петрова-
  • централен-
  • пловдив-
  • кмет

Името на Райна Петрова е замесено в куп злоупотреби

Кметът на "Централен" в Пловдив отново на съд - 1
Райна Петрова

Отново тръгва дело срещу бившия пловдивски кмет на район "Централен" – Райна Петрова. То е образувано по жалба на прокуратурата, която протестира пред горна инстанция оправдателната присъда, произнесена през ноември месец миналата година от Пловдивския окръжен съд.

Първото обвинение срещу Райна Петрова е за това, че от началото на месец юни 2012 г. до месец юли 2013 г., в качеството кмет на район „Централен”, не е изпълнила служебните си задължения при прилагане на разпоредбите на решение на Общинския съвет на Община Пловдив, с което са делегирани права на директорите на ЦДГ и ОДЗ по управление на бюджетните сметки, които разпоредби им дават право да проведат самостоятелно процедурите по ЗОП за възлагане на доставка на хранителни продукти, предава TrafficNews.

Кметицата е иззела възможността на възложителите по сключените договори суми и самата тя е определила избора на изпълнител на договорите по ЗОП вместо възложителите, с цел да набави за другиго облага чрез получаване на парични средства в размер на 44 855,03 лв. и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици, а именно сериозно накърняване на авторитета и доверието в местната власт и нарушаване на принципа за свободна и лоялна конкуренция.

Второто обвинение е за това, че през месец юни 2013 г. е приела Райна Петрова е получила незаконно дар - подаръчен ваучер за туристическа услуга на стойност 9 780 лв. от Надежда Минчева.

Ваучерът за Тайланд бил даден на Петрова, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – зам.-кметът Борислав Стаматов във връзка със службата му относно провеждане на процедура по възлагане на обществена поръчка на стойност 376 000 лв. за избор на изпълнител за доставка на хранителни продукти на детските ясли и детските кухни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА