Last news in Fakti

6 Април, 2018 20:43 2 065 4

Официално: Избягалите затворници стреляли по пазач

  • сащ-
  • санкции-
  • руснаци

Пистолетът е вкаран в затвора цял

Рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев са стреляли с огнестрелно оръжие по един от изпречилите се на пътя им надзиратели от Централния софийския затвор. Това за пръв път обяви зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов. Трети ден от двамата няма и следа, цитиран от бТВ.

„Реакция има, особено от последния наш служител на пост номер 1 (единственият въоръжен – б.р.). Той се опитва да ги задържи. Те използват срещу него физическа сила, блъскат го, събарят го на земята. Освен това, както е в паднало положение, те стрелят по него. И въпреки това, той става, хуква след тях и дори така се двоуми дали да не използва оръжието си”, обясни Проданов.

По думите му на пост 2 нещата са протекли мълниеносно: „Значи, те изскачат от една врата, която е буквално под носа му, натикват му оръжието в лицето и почват да крещят: "Отваряй, отваряй".

Засега водеща остава версията, че пистолетът е вкаран в затвора цял, с една от доставките, твърди бтв, позовавайки се на три независими източника. Всяка доставка за затворите влиза чрез фирма-подизпълнител и се разтоварва от затворници.

До няколко седмици ще бъдат обявени новите обществени поръчки за доставките в затворите. От 2014 г. насам всички поръчки са били обжалвани и нито една нова не е влязла в сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    9 2 Отговор
    Толкова лъжи в рамките на няколко часа.Както всичко до сега,само лъжи!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тъп пич

    1 0 Отговор
    Тея трудно ще ги открият мисля.дано само не направят нещо на някой докато ги търсят.