Last news in Fakti

7 Април, 2018 19:31 4 126 5

Изверг откъсна главите на два пауна

  • паун-
  • пауни-
  • убийство

Два мъжки индийски пауна в санданското село Джигурово са убити с нечовешка жестокост. Някой с ръка е откъснал главите на красивите птици и ги захвърлил в клетката, която са обитавали. Това са посочили след оглед трима ветеринарни лекари от Сандански. За зверството сигнализира стопанинът на пауните Николай Панайотов. Той е подал сигнал в РУП – Сандански и в Районна прокуратура. „Убити са и два диамантени фазана, единия не успях да го намеря, липсват и 10 токачки”, обясни стопанинът.

Той изказа възмущението си от проявената жестокост, цитиран от struma.bg.

„В неделя, на 1 април, открих катинара на клетките, където са мъжките и женските пауни, разбит. Вътре видях хвърлени двата пауна с извадени глави, а перушината им разпръсната по цялата клетка. Пауните са дърпани и са убити от човешка ръка. Всичко това става в рамките на половин час, от 18.00 до 18.30 часа, в събота, 31 март. Зет ми се е прибрал към 18.30 ч. и на сутринта в събота ми звъни, че всички птици са навън. Главния виновник, който упреквам в това деяние, е мой съсед. Той преди 4-5 години ми отправяше закани, че ако не ги махна от това място, той ще ги премахне. От 17 години отглеждам пауни и екзотични птици. Няма никаква забрана по наредбата да се отглеждат в дворовете. Двата мъжки пауна са убити.

Сега женските и да снасят яйца, не мога да продължа да ги развъждам. За да започна отново, трябва да си купя 2 мъжки пауна. Аз ги отглеждам за лични нужди за месо и яйца. Не продавам в търговската мрежа. Едно яйце струва 0.50 лв. до 1.00 лв. на пазара. Една токачка се търгува около 20 лв., а един паун е 500 лева. В понеделник дойдоха от полицията разследващи. Снимаха и взимаха отпечатъци. Но резултат вече трети ден няма. Трима ветеринарни лекари идваха и констатираха смъртта на пауните. Единият доктор първо каза, че животно е убило пауните. След това потърсиха друг ветеринар. Той казал, че убийството е дело на човек.

Вчера д-р Грачанлиев от Сандански бе категоричен, че това е убийство, начинът на охлузване на шията на врата доказва, че птиците са с изтръгнати вратове. Той направи показно как се убиват животни и доказа, че това охлузване на шията е извършено от човешка ръка. Неговото мнение е, че не става въпрос за нападение от животно, а е категоричен, че убийството е от човешка ръка. Всички клетки са добре обезопасени и няма как да влезе животно, което да ги убие. Отглеждам и кокошки, пуйки, зайци и птици, които са невредими.

Искам повече гласност, да не се потулят нещата в прокуратурата и да се обърне внимание на този случай. Аз искам виновникът да ми плати пауните и токачките, въпреки че няма цена това, което съм изживял, след като намерих пауните с изтръгнати вратове.

От един нокът се грижа, за да стане животинче, няма да го преживея“, каза Н. Панайотов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    17 0 Отговор
    Както е тръгнало 80-те % ДЕБИЛИ в България/ според доцент Иво Христов/ скоро ще станат 100%.Явно ЧИТАВИТЕ 20% са се насочили еднопосочно към ТЕРМИНАЛ 2 на летище София.Май най-лесно се избиват комплекси като се избиват беззащитни животни и хора, за съжаление.
  • 2 Будалата

    10 19 Отговор
    Много крякат бре. Голяма гюрултия от тез паун и. И в комбинация с пуйки и токачки работата е ясна. Браво на комшията. В радиус на 200 метра не се траят. Направи си имение извън село, па си гледай и тигри и лъвове.
  • 3 Румен колев

    10 4 Отговор
    И на този дето го е направил ще му иде главата. От божията воля.
  • 4 Нямам думи

    9 0 Отговор
    Какъв психар трябва да си, за да убиеш такава красива и рядка птица?
  • 5 Чичо от града

    0 0 Отговор
    Извършителя го е направил от злоба или нерви,защото крякащи птици и лаещи кучета по цял ден не се търпят-това е тормоз за живеещите съседи.Има Наредба №1 на общината и всеки трябва да я спазва,а служителите на общините да контролират.Но нито собствениците,нито общинарите спазват правилата,а си гледат кефа,може и да им се плаща или им се дават яйца и месо за лапане на общинарите и тези от БАБХ-за това си мълчат дори и когато има писмени оплаквания от съседи.И ние сме патили от такива съседи и още патим от кучета и кокошки-шум и смрад,но никой не си върши работата.Който иска да е фермер,да отива на село и гледа каквото иска,а не в апартаменти и къщи стари в централна част на градовете селяци с пари,гледат животни за продан.И това е в държава в ЕС,в 21 век.