Last news in Fakti

26 Януари, 2012 14:09 1 479 0

Марио Заека остава в ареста

  • марио любенов-
  • мирослава николова-
  • заека

Съдът не прие показанията на самоубилия се Чочо, имало анонимен свидетел

Марио Заека остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Марио Любенов - Заека, обвинен в убийството на 17-годишната Мирослава от Перник, остава в ареста. Магистратите от Софийски апелативен съд прецениха, че има достатъчно доказателства за това, че той е убиецът на Мирослава.

Съдиите посочиха, че не могат да признаят показанията на самоубилия се Стойчо Стоев - Чочо. Те изтъкнаха обаче, че въз основа на тях са събрани доказателства, затова прецениха, че е възможно отвличането и убийството на 17-годишното момиче от Перник да се е случило така, както разказал Чочо.

По делото има и показания на анонимен свидетел, който е казал, че Марио се занимава с преправяне на газови пистолети в бойни.

Софийският апелативен съд прецени, че няма опасност Марио да се укрие, защото има адрес, но има опасност да извърши друго престъпление. Така той остава окончателно с най-тежката мярка за неотклонение.

Съдът реши психиатричната експертиза на Марио Любенов да се извърши в ловешката психиатрия, където имало специализирано отделение, в което да бъде изготвена съдебно- психиатричната му експертиза. Медиците трябва да излязат със заключение дали Заека страда от шизофрения или не. Той има документи за заболяването, но вещото лице по делото за пране на пари д-р Роберт Крумов се усъмни, че болестта му е симулирана.

Мирослава Николова бе отвлечена на 7 ноември миналата година. Трупът беше намерен на 12 януари. Тя е била удушена час след похищението от Стойчо Стоев – Чочо и Марио Любенов – Заека. На 11 януари двамата бяха задържани, но ден по-късно Чочо, на чиито показания основно се крепи обвинението, се самоуби пред петима полицаи при повторен оглед на дома му.

Адвокатът на Любенов Диана Ангелова съобщи, че върху писмо, изпратено до семейството на убитата Мирослава, има отпечатъци на трети човек, който не е разпитван. Адвокат Ангелова каза пред съда, че за нея лицето, което е извършило престъплението, е друго и то може би ще остане скрито, ако не се продължи разследването и общественото мнение се задоволи със задържането на един невинен, според нея, човек.
Адвокатката обясни тогава, че експертизата е установила на кого са отпечатъците, но те не са на Марио, не са и на Стойчо Стоев-Чочо.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА