Last news in Fakti

20 Април, 2018 17:52 4 061 2

Задържаха трима иманяри в Силистренско

  • иманяри-
  • окорш

В спецакцията, ръководена от прокуратурата, са участвали и служители на РУ и ГПУ в Силистра

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с културно-исторически ценности, е проведена тази нощ под ръководството на Окръжна прокуратура-Силистра.

В нея са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при РУ-Силистра и Граничното полицейско управление в града. С помощта на уреди за нощно виждане около 2 часа на 20 април в местността Коренището край село Окорш, община Дулово, полицейските служители установили трима мъже – на 33, на 56 и на 20 г., в процес на търсене с 2 металотърсача на археологически обекти без съответното разрешение.

В близост се намирал и лек автомобил „Мерцедес“, с който тримата се придвижвали, както и различни технически средства и инструменти. При последвалото претърсване в дрехите на единия били намерени 5 сребърни монети, с вероятен античен произход.

Мъжете, които са известни на органите на реда, са задържани за срок до 24 часа. В хода на работата по случая, полицейските служители се насочили към четвърти, съпричастен към незаконната дейност. При извършените процесуално-следствени действия в дома му в село Окорш мъжът доброволно предал на разследващите 68 сребърни монети от същия вид.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването продължава под ръководството на Окръжната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 всевишния

    18 1 Отговор
    дръжте ги здраво а онези дето окрадоха милярди няма проблем за тях