4 Август, 2024 13:52 2 107 7

Съд обяви нови мерки за шестимата, спипани от ГДБОП с безценни антики

  • иманяри-
  • съд-
  • антики-
  • гдбоп

Арестуваните са на възраст между 39 и 61 години от Стара Загора, Симеоновград, Мъглиж и Гълъбово

Състав на Окръжния съд в Стара Загора не остави под стража нито един от шестимата души, обвинени за притежание и търговия на културно-исторически ценности, които бяха задържани при акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП).

Арестите бяха оповестени на брифинг на първи август. Тогава бе съобщено, че при спецакция на територията на област Стара Загора под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора, служители на ГДБОП – МВР са задържани шестима души от организирана престъпна група, занимавала се с незаконна археологическа дейност и трафик на антични предмети.

Арестуваните са на възраст между 39 и 61 години от Стара Загора, Симеоновград, Мъглиж и Гълъбово. В тях са открити и иззети 345 предмети с белези на антични средновековни находки, сред които 95 монети, 19 статуи, както и 10 метални детектори, с помощта на които са били извършвали незаконни археологически дейности, бе съобщено на пресконференцията.

За двама от обвиняемите съдът определи мярка за неотклонение "домашен арест", за трима - "парична гаранция", а последният е освободен без мярка за неотклонение. Мерките се гледаха при закрити врата и поотделно за всеки един от обвиняемите.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядото

    7 2 Отговор
    боже,тази държава не трябва да я има.това беззаконие,безвремие и хаос на всички нива в обществено -политическият вече е нетърпимо

    Коментиран от #7

  • 2 Браво Чудесно

    5 0 Отговор
    Карай направо към спалнята на божков
  • 3 Наблюдател

    2 0 Отговор
    На снимката се виждат някои очевидни ментата.

    Коментиран от #4

  • 4 Ала бала

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Два колана и един калайдисан меден тас от времето на пра пра баба,другото съвременна имитация на антични произведения паметници".Срам срам и похабен ресурс за пазителите на реда.Няма ли експерти в тези служби???
  • 5 4ти век преди Христа

    0 3 Отговор
    Очевидни ментаци, което не е незаконно но най-идиотското е, че има балъци които ще платят хиляди долари за тях.
  • 6 Гестапото

    0 0 Отговор
    Опъна чадъра на везните престилки !!! Плачи , Майко Българийо , грабят оплаквачите на умрелия на днешна дата !!! Мир на праха му !!!
  • 7 Шопо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "дядото":

    Тези хора нищо не са откраднали (Кирчо и Кокорчо откраднаха много), никого не са набили или убили, тези хора са невинни !