Last news in Fakti

3 Февруари, 2012 10:47 1 718 0

И щерката на Цар Киро отива на съд

  • кирил рашков-
  • цар киро-
  • катуница

Обвиняват Събка за държане на археологически обекти

И щерката на Цар Киро отива на съд - 1
Снимка: БГНЕС

Дъщерята на Кирил Рашков - Събка, ще се изправи пред съда в понеделник. Делото е внесено в Пловдивския окръжен съд. Срещу нея са повдигнати обвинения за държане на археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по реда на закона, съобщи „Дарик“. За такова престъпление законът предвижда до 6 години лишаване от свобода и глоба.

Скъпоценностите са открити в дома й по време на обиските в домовете на фамилия Рашкови, след като прокуратурата заведе дело за укрити данъци в особено големи размери. Тогава са намерени две старопечатни църковни книги - евангелия от 18 и 19 век, 131 монети от римската и византийската епоха и 4 броя бронзови апликации, които представляват част от украсата на колесници.

При претърсванията разследващите твърдяха, че търсят злато и оръжие, но не са открили. От полицията съобщиха, че са намерени само костенурки от защитен вид. Вината за животинките пое снахата на цар Киро - София Христова, която бе осъдена на 1 година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок и глоба от 5000 лева.

Все още не е ясно дали Събка Рашкова ще бъде обвинена и за това, че е организирала 100 роми от  Столипиново, които да отидат в Катуница на 23 септември и да респектират вуйчото на убития Ангел - Веселин Христов, и жителите на Катуница. Цар Киро обещал на ромите по 100 лева и безплатна храна, се посочва в обвинителния акт срещу Симеон Йосифов, шофьорът прегазил и убил 19-годишния Ангел Петров. Делото срещу него е насрочено за 29 февруари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА