Last news in Fakti

30 Април, 2018 09:23 2 991 1

Издирваният бизнесмен от Калояново затънал в дългове

  • светлозар алексиев-
  • калояново-
  • дългове

Полицията търси доказателства

Собственикът на стопанския двор, от където преди няколко дни бяха иззети над 1500 кг тютюн, е имал договор за наем със софийска фирма, съобщи "Трафикнюз".

"Светлозар Алексиев не е никакъв крупен бизнесмен, а животновъд, затънал в дългове. Преди месец дойдоха някакви софиянци и поискаха да купят един от оборите. Казаха, че докато мине сделката, ще го вземат под наем и ще съхраняват фуражни смески. Алексиев няма никакво отношение към дейността на тези хора", твърдят близки, до фермера, който е обявен за издирване.

Пловдивчанинът все още е в неизвестност. В четвъртък, при акция на полицията в Калояново бе открита база за сушене и рязане на тютюн. В ползвано за обор помещение били намерени 36 бали и 12 чувала тютюневи листа. Част от вече надробената стока била разстлана за сушене върху платна на земята, а друга - разпределена в полиетиленови торби.

Предстои с експертна справка да бъде изяснено общото количество иззет тютюн, който по първоначални данни е над 1500 кг. Според полицията са конфискувани и машини за обработка на тютюна, както и различни съдове и пособия, ползвани в процеса на обработка на листната маса.

Местни жители твърдят, че полицаите са попаднали на сушилнята случайно, докато издирвали откраднати селсокстопански пособия. Забелязали мъж, който бяга през полето и след преследване, го задържали. Арестуваният е Юсеин Гущеров. Последавала проверка на близкия обор и при нея, полицаите се натъкнали на тютюна. По случая е образувано дознание в митницата, тъй като балите са били със суров тютюн, тъй като в този етап на обработка на тютюна, съхранението му без съответните документи, се наказва по административен път.

Не е ясно колко души са работили в обора , защото това количество едва ли може да бъде обработвано от един човек. Междувременно източник от ромската махала в Калояново съобщи, че местната полиция активно издирвала останалите работници, а по време на беседите роми били притискани да свидетелстват срещу собственика на сградата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Др ох пръднах

    1 0 Отговор
    посягат на тютюна на горкия производител