Last news in Fakti

6 Май, 2018 19:47 2 793 14

Откраднаха мрежите на "Тракия", птици летят сред колите

  • тракия-
  • предпазни мрежи-
  • ямбол

Предпазните мрежи срещу птици на магистрала "Тракия" край Ямбол вече ги няма, съобщи "Флагман".

По стълбовете висят само остатъци от тях, които се веят от вятъра. А птиците, заради които бяха сложени мрежите в тази част на магистралата, летят сред колите. А коловете, на които бяха окачени мрежите, стоят самотни в нищото.

Мрежите бяха сложени преди 6 г. през 2012 г. заради наличието на много и защитени видове в този район – не само заради тяхното предпазване, а и с цел предпазване от инциденти, тъй като птиците връхлитат върху колите.

Сега от тях не е останало нищо. Поради тази причина фирмата, която ги е поставила, се очаква да премахне разпокъсаните остатъци от тях.

Предпазната ограда за птици в Лот 3 на магистрала "Тракия" е изградена от гръцката компания АКТОР.
Към момента на място остават металните конструкции, върху които беше опъната мрежата.

Шофьорите трябва да управляват внимателно колите си в този участък, тъй като има опасност от прелитащи птици.

От АПИ заявиха, че изпълнителят на участъка ще подмени мрежата с нова. Кога обаче не е ясно.

От АПИ неведнъж казваха, че мрежата, освен че се е амортизирала, е била и крадена. Това се случва и с борчетата, които трябваше да пазят от снегонавявания край Карнобат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И къде е МВР

    29 1 Отговор
    То бива нищо да не се охранява, но магистралите, по които се кара бързо и доста често неразумно би трябвало да се охраняват денонощно. Ако беше така, нямаше как да не се забележи кога се краде и от кой. Но когато всичко е оставено на самотек и са ни по-важни Западните Балкани, отколкото България е така.

    Коментиран от #5, #6, #13

  • 2 Гешев

    12 0 Отговор
    Матриалец благ е оген!!!
  • 3 Гост

    9 3 Отговор
    Тъкмо се чудих за какво бяха те...Дали комарници,дали за птици,дали против изолиране на шума или снегонавяване. А то било за птицити само." Гениално" решение или просто отбиване на номер? Пътувам доста из Европа и такова инжинерно решение да си призная не съм виждал. Нека да бъдем честни...всички се бяха изпокъсали вече след няколкото годиди експлоатация. Който не вярва нека да ги погледне на северната дъга в София....дори са по-отскоро
  • 4 Брат ми

    9 1 Отговор
    Сиганите немат почивка.

    Коментиран от #12

  • 5 Асдф

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "И къде е МВР":

    МВР не може да охранява мрежите за птици край Ямбол. Това е абсурд. Трябва самото общество да създаде нетърпимост към безсмислените кражби. Някой откраднал мрежите и си е заградил кокошарника. Никой ли няма да забележи това? Но си мълчим. Вчера установих, че са ми откраднали конвертира от чиния на Булсатком от селска къща, която ползвам само през лятото. Конвертирът струва под 10 лева,, но на мен ще ми струва над 40 като си включа извънредните пътувания. Не само преките загуби от кражби, но и страхът от кражби ни влече надолу. Охрана на всичко, което може да бъде откраднато изисква голям ресурс. А колко по-добре би било да не се краде.
  • 6 Аддф

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "И къде е МВР":

    И като допълнение за личните ми наблюдения за по-ниска ефективност на труда в България. При проверка на тръбопроводи се включва генератор някъде по тръбата. В Холандия тази дейност се извършва от двама човека-включват генератора и вървят по тръбата за да проверяват за дефекти. В България са необходими трима човека-включват двама търсят дефекти по тръбата, а един стои до генератора за да го открадне някой. Веднага имаме 30 процента по-ниска производителност за една и съща дейност спрямо Холандия. Щеше да е смешно, ако живеехме в Холандия. Но в България е трагично. С
    Ако не се избавим от непрекъснатите кражби, нищо добро не ни чака.
  • 7 Асдф

    7 3 Отговор
    Извинявам се за грешките-пиша от телефон и във втория ми пост има много грешки. Надявам се, че е станало ясно това, което съм искал да кажа.
  • 8 Гост

    8 4 Отговор
    По-голяма тъпотия не бях виждал.В нормалните държави слагат прегради от плексиглас.Когато преди 6 години видят тези мрежи си помисли,че ще ловим риба.Оказа се ,че рибите сме ние.Колкото до липсващите мрежи,нищо не липсва.От 2 години са разкъсани и висяха по стъбовете.Сега вече тотално са изгнили и са паднали.Чакаме нов внос от Китай на мрежи,защото някой трябва да се нагуши вместода сложат нормални прегради.
  • 9 Нане

    3 1 Отговор
    Идиотска работа, еййй! Истински закони и наказния да се прилагат, а не идиотски!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    10 2 Отговор
    Не им вярвайте, мрежите изгниха и се разпаднаха. Същото е и на новата отсечка на магистрала Марица, мрежите не изкарват и 2г. и се разпадат, както е написано парчетата са си там, не е рязано и окрадено. Може някой в началото да е краднал нещо, но основно са изгнили, защото въобще не са за такава цел.
  • 12 Болгарина

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Брат ми":

    Айде стига само циганите да са Ви виновни щото българчетата също не си поплюват. Долна сган са циганетата, но и тия се учат на занаята.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 надежда

    1 1 Отговор
    длъжни са ,за парите които вземат от винетки и данък да сложат нови мрежи, да си търсят и айдуците, по пунктовете за вторични суровини, това Ее задължение на държавата!!!
    а да ги видим сега, освен "стойки и надувки" какво ще направят