Last news in Fakti

12 Май, 2018 18:31 2 869 2

Джудиста оспорва 2 000 лв. глоба за отказана проба за алкохол

  • пламен илиев-джудиста-
  • глоба-
  • алкохол
Джудиста оспорва 2 000 лв. глоба за отказана проба за алкохол - 1

Криминално проявеният благоевградчанин Пламен Илиев-Джудиста застана пред Районен съд, но този път не като подсъдим, а като жалбоподател. Той оспорва глоба на КАТ от 2000 лв. и отнемане на шофьорската му книжка за 2 години заради отказана проба за алкохол, разкрива сайтът "Струма.бг".

До наказанието се стигна, след като през нощта на 15 юни 2016 г. полицейски патрул забелязва в района на ЮЗУ спрял лек автомобил „Тойота”. Собственикът на колата Пламен Илиев бил извън нея заедно с негови приятели, които слезли да облекчат физиологичните си нужди. Униформените поискали Джудиста да даде проба за алкохол, но той отказал, тъй като не бил шофирал той, а Светослав Чимев-Чиме, който в това време отишъл в храстите към жп линията. Това обясниха в свидетелските си показания „старите кримки“ Светослав Смилков и Здравко Катеовски-Чинчила, които били с него онази нощ.

„Прибирахме се вечерта, караше онова момче Чиме. На него му се приходи по голяма нужда, спря колата и отиде надолу към жп линията. На мен също ми се препика, аз имам проблеми с бъбреците. Дойде някаква бяла кола с полицаи и поискаха документите. Аз не ги дадох. Пламен каза, че не е карал той, но му написаха акт. После дойде и Чиме. Само аз и Здравко бяхме пили алкохол“, заяви свидетелят Смилков.

Същите бяха показанията и на другия свидетел Здравко Катеовски, който обясни: „Чиме караше колата. Спряхме да ходим на тоалетна. Аз също исках да ходя, болен съм от диабет. Дойде полиция и викат на Пламен: „Ела тука! Тая кола твоя ли е?”. Съставиха му акт, след което му казаха: „Тръгвайте си!”. Той се качи в колата с Чиме, а ние със Светльо се прибрахме пеша, защото живеем наблизо, в кв. „Октомври“.

Съдия Владимир Пензов попита свидетеля кой е подкарал автомобила след полицейската проверка и Катеовски отговори, че това е бил Илиев.

По случая вчера беше разпитан и един от полицаите, който твърди, че не е видял в тъмното кой от мъжете е карал колата. Делото бе отложено заради разпит на още един свидетел.

Три месеца преди тази случка Джудиста е арестуван на българо-сръбската граница. На 19 март 2016 г. на влизане в ГКПП – Калотина в масивите на полицията лъсва, че му е издадена европейска заповед за арест от Окръжна прокуратура – Благоевград във връзка с досъдебно производство от 2009 г. за престъпление, свързано с източване на банкомати. Оказва се, че Пламен Илиев е обвинен задочно като подбудител и помагач на престъпна група, занимаваща се с източване на банкомати в Гърция, заедно с Росен Василев-Роси.

Миналото лято двамата бяха осъдени на 7 месеца пробация след сделка с прокуратурата, тъй като признаха, че са накарали и подпомогнали компютърния спец Андон Янчев да се включи в схема за източване на банкомати през 2009 г. Споразумението бе договорено между прокурор Георги Мадолев и техния адвокат Пенко Ненов.

Припомняме, че Джудиста и Роси бяха в групата благоевградчани, арестувани на 12 срещу 13 юни 2009 г. в комплекс „Сан Ризорт” на полуостров Халкидики. Росен Василев-Роси е заловен пред банкомата в момента на залагане на пластика, впоследствие са задържани и Пламен Илиев-Джудиста, в чиято хотелска стая са намерени 40 000 евро, пластики и скимиращи устройства, както и Димитър Димитров-Белята и Живко Марков. Джудиста е уличен като тартор на бандата и осъден набързо на 2 години затвор.

По същото време в Благоевград започва паралелно разследване, но срещу неизвестен извършител. През 2012 г. е започнато ново досъдебно производство за престъпления, свързани с източване на банкови сметки, срещу трима благоевградчани, за които при криминалиста в ОД на МВР- Благоевград Владимир Карадаков постъпва оперативна информация за честите им пътувания до Гърция. Спрямо тях са приложени СРС-та, телефонните им разговори са били подслушвани, предприети са претърсвания на няколко места.

В апартамента на Андон Янчев в кв. „Струмско“ са намерени пластики и технически устройства за разчитане на информацията за банкови сметки от копиращите карти на скиминг устройства, заложени в гръцки банкомати. Компютърният спец Андон Янчев признава, че е нает от Джудиста и Роси срещу 300 евро и впоследствие сключва споразумение с прокуратурата за по-леко наказание. Въз основа на неговите показания, както и на представените разпечатки от телефонни разговори и справки от задгранични пътувания, Джудиста и Роси са уличени за това, че са склонили и помогнали на компютърния специалист за реализацията на престъплението. Тъй като двамата не са открити, те са обявени за издирване с европейска заповед за арест от наблюдаващия прокурор Георги Качорев, който след това предприема задочно производство спрямо тях.

На 19 март 2016 г. Пламен Илиев е задържан на ГКПП – Калотина и още в ареста е привлечен като обвиняем за това, че на 13 юни 2009 г. е подбудил и помогнал на Янчев да източи банкови сметки на гърците.

Прокурор Георги Качорев внесе искане в съда да му бъде наложена най-тежката мярка „задържане под стража“, но окръжният съдия Диана Узунова го освободи без каквато и да е мярка с мотива – липсват данни, че е налице обосновано предположение за извършено престъпление.

След 4 месеца Джудиста отново бе арестуван при спецоперация на ГДБОП и Европол, при която в Пловдив бе разкрита печатница за фалшиви евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хойо

    3 0 Отговор
    Все са болни.
  • 2 Тольо

    2 0 Отговор
    Браво на момчетата. Ушевите пак са опитали да ги вкарат във филма ама курец.