Last news in Fakti

13 Май, 2018 09:28 1 957 8

500 патрона открили у арестуван шеф от Здравната каса

  • иван деспотов-
  • шеф-
  • нзок

500 патрона и пистолет са открити у арестувания началник от здравната каса в Пловдив Иван Деспотов. Предстои да се установи дали са законно притежавани. Това стана ясно вчера в окръжния съд, където бе разгледана мярката му за неотклонение. Заедно с Деспотов в залата бе доведен колегата му Влади Манев, който е шеф на отдел "Контрол на аптеки" в РЗОК-Пловдив, уточнява в. „24 часа“.

Адвокатите на двамата - Зоя Тошкова и Стефан Левашки, заявиха, че клиентите им не се познавали с другите двама в схемата за източване на касата Николай Александров и Димитър Йотов. Според разследващите обаче има достатъчно доказателства за съучастието им. В сряда, когато всичките са били задържани, в колата на Манев и Деспотов са намерени около 50 000 лева. Това бил техният пай, който трябвало да си разпределят. Когато спецполицаите преградили пътя на колата им, Манев пуснал 20 000 лева в краката си. Останалите пачки са открити в багажника на автомобила.

По искане на прокуратурата окръжният съд остави в ареста Иван Деспотов и Влади Манев. Съучастниците им Николай Александров и Димитър Йотов вече са на свобода с парични гаранции съответно от 20 000 и 3000 лева. Адвокатите на здравните шефове заявиха, че ще обжалват в законовия тридневен срок пред апелативния съд в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 0 Отговор
    и ще стреля на всичко отгоре!
  • 2 тук милион там милион

    1 0 Отговор
    Защо разследващите се интересуват за измамите само за 1 год. назад? Преди това всичко наред ли било? Според вътрешния министър подобни схеми съществуват навсякъде в страната. Мога да се обзаложа с всеки, че нито един от тримата няма да стигне до затвора. Хората, крали много пари, винаги се оказват невинни...
  • 3 диди

    1 0 Отговор
    Да стреля на нова година ги събирал човечеца.
  • 4 месара

    2 0 Отговор
    тия въобще не са знаели че в колата има пари, някой ги е подхвърлил. те просто два часа са пили кафенце и са си говорили за дъждовното време. много работа се отваря на фамилия марковски, при толко арестувани "невинни"!
  • 5 СИГОБАРА ИГОТОЧИ

    2 2 Отговор
    100 ПАТРОНА ЩЕ ТИ ВКАРАМ....ЧАКАРЛАКА...ЧАКАРЛАКА...
  • 6 The TRAPPER

    4 0 Отговор
    За какво му са 500 ? И 240 щяха да му стигнат.
  • 7 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    Браво ! Хайде скоро и у нас , че се е насъбрал доста МАТРЯЛ.
  • 8 гост

    0 0 Отговор
    Когато гамена взима 50х.лв наведнъж от една сделка/подкуп, то гаранция от 20х.лв е нищо и е подигравка. Пускат ги, за да си заметат следите, за да нагласят доказателствата и да ги освободят след това.