Last news in Fakti

14 Май, 2018 11:29 3 425 0

Дадоха на съд кмета и зам.-кмета на Радомир

  • радомир-
  • пренасочване на средства-
  • пламен алексиев-
  • любка димитрова

Пламен Алексиев и Любка Димитрова пренасочили бюджетни средства

Дадоха на съд кмета и зам.-кмета на Радомир - 1
Снимка: Радомир Днес

Окръжната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен съд срещу кмета на община Радомир – Пламен Алексиев и Любка Димитрова - заместник-кмет на общината. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Алексиев е обвинен за това, че на 10 декември 2015 г., в качеството си на кмет на Община Радомир, се е разпоредил с бюджетни средства в размер на 39 835.11 лева в нарушение на чл.51 ал.1, чл.52, чл.55 ал.1 и чл.94 ал.4 от Закона за публичните финанси. Парите са били целева субсидия за капиталови разходи, предназначена за изграждане и основен ремонт на общински пътища. Те обаче не отиват по предназначението, а за ремонт на общински улици в град Радомир.

От деянието са настъпили вредни последици за държавата, изразяващи се в неремонтиране на път град Радомир – хижа “Орлите“ и на път гр. Радомир – с. Друган (подстанция „Червена могила”), както и създаване на нагласа за недоверие на гражданите към държавата и функциите на финансовите системи.

Зам.-кметът Л. Димитрова пък е обвинена за това, че в качеството си на длъжностно лице – ИД Кмет на Община Радомир, е съставила официален документ с невярно съдържание - протокол за установяване завършването и за заплащане на строителни и монтажни работи (СМР). В него са удостоверени неверни обстоятелства, а именно, че са извършени СМР за ремонт на път гр. Радомир – с. Друган (подстанция „Червена могила”), на стойност 20 900 лева вместо реално извършени СМР на същия път за сумата от 1064.89 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА