4 Юни, 2018 11:53 1 151 3

Ревност вкарва в затвора по 40 убийци годишно

  • затвор-
  • ревност-
  • убийци-
  • крими

Най-честите наказания са между 5 и 10 години зад решетките

Ревност вкарва в затвора по 40 убийци годишно - 1

Ревност праща по около 40 убийци всяка година в затвора. Това сочи статистиката на влезлите в сила присъди по членове от Наказателния кодекс. В мотивите по издадените наказания е записано, че престъпленията са извършени от ревност и в повечето случаи са с „особено голяма жестокост”.

Въпреки това убийците, които в над 90% от случаите са мъже, получават най-често наказания между 5 и 10 години затвор. Толкова са получили 22 от всички осъдени от извадката за последната отчетна година. От тях повече от половината са убили половинките си заради съмнения, че им изневеряват. Има едва няколко души, които са били наказани с до 30 години затвор зад решетките, следвани от тези, които ще трябва да търкат наровете до 20 години.

Според разбивка по възраст на пратените зад решетките "ревнивци", то те са най-често мъже между 18 и 29 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си

    10 1 Отговор
    Нормално, жените си играят с мъжете - а после - "ма той ме наби".
  • 2 no name no face no number

    6 0 Отговор
    след като законите мачкат мъжете и защитават К... тъй ще бъде. След като една К ти съсипе живота какво губиш??? Да отидеш при следващата? Не благодаря!
  • 3 Иванов

    7 0 Отговор
    Един път само се издъних в живота и това втори път няма да го допусна, да бъда с жена, която ме насилва да я ревнувам.
    Усетите ли, че сте попаднали на подобна "мина", КРЪГОМ И ПРАВО НАПРЕД! На баир лозе ви не трябва, търсете нещо по- улегнало и равно, на което можеш да се изправиш и стоиш, а не да се пързаляш по нанадолнището!