7 Юни, 2018 15:19 6 646 3

Задържаха бракониери с хиляди речни раци край "Батак"

  • бракониери-
  • бракониерство-
  • батак-
  • раци-
  • язовир-
  • родопи

Нарушителите ще бъдат съдени по бързата процедура

Задържаха бракониери с хиляди речни раци край "Батак" - 1
Снимката е илюстративна

Трима бракониери от Търговищко са задържани край язовир "Батак", след като в лекия им автомобил са открити над 2000 незаконно уловени речни рака, съобщиха от МВР.

В сряда през нощта служители на полицейския участък в Батак спрели за проверка Subaru, коeто се движелo по околовръстния път край язовира между местностите " Дъното" и "Превала". В багажника на колата униформените открили 8 коша, пълни с незаконно уловени речни раци, и надуваема лодка с двигател. В ареста са задържани Стоян С. и Ангел С. от търговишкото село Буховци, както и съучастникът им Йордан Й. от Попово.

На мястото са се отзовали служители от агенцията по рибарство и аквакултури, които са върнали раците в язовира. Нарушителите ще бъдат съдени по бързата процедура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 0 Отговор
    това колко е вкуснооо!
  • 2 АНОНИМЕН

    3 1 Отговор
    ШЕФА НА ЗДР КАСА ГО ПУСНАХА ОБИРДЖИЯТА НА БАНКОМАТИ СЪЩО А ТИЯ ЩЕ ГИ СЪДЯТ ЩОТО ТАМАН ЦЪФНАХМЕ И ГЛЕЙ СЕГА ТИЯ ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА ,ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЛОЗУНГА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ,,НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА РАБОТИ ЗА СОБСТВЕНИ ОБЛАГИ ИЛИ КРАДЕШ ЗА ВСИЧКИ НАС ИЛИ ОТИВАШ В ЗАТВОРА,,НАРКОТИЦИ ,ЦИГАРИ ,ТРЕВА НЕЕ ИМА СИ ХОРА ЗА ТОВА ,ВИЕ С ТЕЗ РАЦИ САМО ТАКСАТА В СЪДА НЕ МОЖЕ ДА СИ ПЛАТИТЕ И СЕГА ЩЕ ЛЕЖИТЕ ,ЗА МОСКОВ ..ЗА ОВЧАРОВ , ЗА ВС МИН ДЕТО КРАДОХА ,ЗА ДАНЪЧНИТЕ ,ЗА КАТ ,ЗА МИТНИЧАРИТЕ И ЗАРАДИ БРЕНДО ДЕТО ГО ПУСНАХА ДА ИЗБЯГА ,ЕЙ МОМЧЕТО ЗА 3 ЧУВАЛА СЕМКИ ДЕТО ГИ Е СЪБИРАЛО ВЪВ ВЕЧЕ 3АПАЛЕНАТА НИВА ЛЕЖА 3 ГОД - УЖАС
  • 3 Има логика

    4 1 Отговор
    Тея изтаргашиха всички язовири в Попово и Търговище,и сега отишли на Батак,да ама там не се познават горските и полицията както в Попово и Търговище и са ги изловили,нека да го глобят,Йордан Й. го познавам лично понеже съм от Попово.
    Тея не търмъчат само раци,пускат мрежи по язовирите,ловят незаконно дивеч и т.н.
    За затвора са Анонимка,не че оправдавам шефовете на здравна каса и обирджиите на банкомати ,всички са за затвора.
    Особено тия тримата бракониери итърмъчиха каде какво има в Попово,Търговище,Шумен,Омуртаг,Антоново.
    Аз сил любител рибар и ако искам да ловя риба трябва да ходя или на Тича или на Янтра или на Дунав или на частен язовир и да си платя,тея итърмъчиха всички язовири на Аква култури .