9 Юни, 2018 08:16 2 613 12

Френската полиция разби българска мрежа за просяци

  • просяци-
  • франция

Единайсет български граждани, които експлоатирали просяци, са задържани в югозападния френски град Тулуза, съобщи полицията, цитирана от „Франс прес”. Осем мъже и три жени отиват на съд за трафик на хора, пране на пари и експлоатация.

Разследването е започнало през май 2017 г. след жалба на българин, който искал да се измъкне от контрола на мрежата. Той бил нает в района на Плевен от една от ромските фамилии, които експлоатират просяци в Тулуза, с обещание за справедливо разпределение на печалбите, съобщава БТВ.

При пристигането му в Тулуза обаче документите му за самоличност били отнети и той открил, че просяците в мрежата живеят в тежки условия и дори биват измъчвани, ако не донесат достатъчно пари. Върху един от хората минала кола, друг бил вързан за дърво цяла нощ и бит с електрически кабел, трети бил многократно прободен с нож, а четвърти бил ранен с огнестрелно оръжие.

Полицията е проследила парични потоци в размер на десетки хиляди евро към България и идентифицирали членовете на мрежата, която е структурирана около пет семейни клана. В Тулуза членовете на мрежата живеели дискретно, но в България водели охолен живот със скъпи коли и луксозни къщи.

"Кръстовищата, където хората просят, се класифицирали според стойността си. Подходящото кръстовище носи до 400 евро на ден", обясни френският полицейски комисар Карим Филали.

Освен 11-те задържани полицаите са отвели 31 мъже, една жена и едно седемгодишно дете, които били просяци от мрежата и ги поверили на социалните служби. „Те са ужасени, на някои вече е било наредено да почнат пак да просят”, каза комисар Филали и добави, че всичките просяци поискали да се върнат в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Недоволен

    24 2 Отговор
    Те само по лична карта са българи, жалко че неможе в документите да пише цигани с българско гражданство
  • 3 синя трева

    24 1 Отговор
    Не българска а ЦИГАНСКА! Моля пишещите уточнявайте че става въпрос не за българи а за лица от циганския етнос.
  • 4 баста

    23 0 Отговор
    Да им се отнеме българското гражданство и в документите изрично да пише циганин.
  • 5 СИГОБАРА ИГОТОЧИ

    23 2 Отговор
    МИ Е ЗАРАДИ ТАКИВА ОТРЕПКИ ,, БЪЛГАРИН " НАВЪН Е МРЪСНА ДУМА И НЕ ГЛЕДАТ НА НАС БЪЛГАРИТЕ С ДОБРИ ОЧИ...
  • 6 хайде де

    14 1 Отговор
    Кажете кои са тези фамилии да видим как нашата милиция няма да припари до тях.
    Защо ли?
    Защото и тя горката е същата!
    И държавата и милицията и съда!
  • 7 АЙДУКРАТ

    11 1 Отговор
    Над 50% от българите не гласуват! Това е пагубно за България! Циганите гласуват защото им плащат,което от своя страна им придава самочувствие и не без основание! Продажните ни политици ги ухажват и покровителстват, защото са зависими от гласовете им! По времето на соца работеха и не смееха да пръднат без разрешение щото имаше кютек!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ggg

    3 1 Отговор
    Много пъти съм ги виждал тия просяци, идват към мен отварям прозореца питам вървили бизнеса виждат,че съм българин и бягат.
  • 10 Салам Алеко

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Mustafa":

    А бе мустафа, телефончето дето пишеш на светфар ли ти го подариха в чужбина? И сега пак ли от някой светфар пишеш?
  • 11 Стефчо

    3 1 Отговор
    По една фанъчна проверчица и да им се отнеме придобитото имущество веднага след като бъдат осъдени онези задържаните. Само да се надявам, че ще бъдат съдени там, а не в България
  • 12 racer

    2 1 Отговор
    Мълчете ! Плебей и гласувайте за Патрицийте от Парламента,мизерствайте до последния си дъх.!!!