Last news in Fakti

14 Февруари, 2021 07:51 3 578 17

16 нашенци влизат в затвора за експлоатираните българи в Тулуза

  • прасия-
  • франция-
  • тулуза-
  • съд-
  • присъди-
  • българи

Повече от 30 души от села в общините Долни Дъбник и Искър се принуждавани да просят във френския град

16 нашенци влизат в затвора за експлоатираните българи в Тулуза - 1
Снимка: БГНЕС

Българите, експлоатирали българи във Франция с цел просия, бяха осъдени и отиват в затвора, съобщи БНТ.

Повече от 30 души от български села на общините Долни Дъбник и Искър се принуждавани да просят в Тулуза. 16 от тарторите им получиха присъди като организирана престъпна група за трафик на хора.

Импровизиран лагер в един от крайните квартали на Тулуза с около 150 души, занимаващи се с просия. Жертвите на групата са били настанявани в крайно лоши условия на палатки и във фургони, без достъп до вода и тоалетна, а личните им документи били прибирани от лидерите на бандата. Подсъдимите разказват, че били бедни и водили свои приятели и съседи, с които заедно да просят.

"В този лагер всичко е добре организирано. Можеше да се разбере, че едни от обитателите водят други. Такъв е животът в тази общност. Определено е пресилено да се каже, че това е експлоатация с цел просия. Няма достатъчно доказателства в тази посока", заяви адвокатът на подсъдимите Еманюел Франк.

Френският прокурорът обаче посочи доказателства, че 33 жертви на подсъдимите са принуждавани да просят в най-посещаваните от туристи райони в центъра на Тулуза. Просещите изкарвали около 4 500 евро на месец и всички пари били прибирани от организаторите на трафика. Само за няколко месеца разследващите засекли, че към получатели в България са преведи над 211 хиляди евро. В крайна сметка, съдът прие за доказани обвиненията за трафик с цел просия и за пране на пари. И осъди 16-те на затвор от три до осем години.

"Тези присъди за прекалено тежки", коментира Кристиан Етелин, адвокат на подсъдимите.

Съвместното разследване на българските и френски власти започва още през 2016 година. Петима от участниците привличат вниманието на българските антимафиоти. У нас започват да събират срещу тях доказателства за трафик на хора към Франция с цел просия и сексуална експлоатация. Няколко месеца по-късно френските служби за сигурност засичат съмнителни преводи на значителни суми към България през система за бързи преводи. Така попадат по следите на други участници в групата, които се намират във Франция.

Оказва, че получатели на парите у нас са именно петимата, които вече са разследвани за трафик на хора. Започва координирано разследване. Така се установява, че петимата, които работят у нас, набират бедни хора с увреждания срещу обещанието за работа срещу добро заплащане във Франция. Така от селата около Долни Дъбник хората са натоварвани в микробуси и откарвани първо до Андора, а от там прехвърляни в Тулуза. Френският съд прие, че жертвите са били подлагани и на системен физически тормоз, като са били бити и затваряни в тесни помещения по няколко дни за наказание. Осъдените получиха и забрана да влизат на територията на Франция, допълва БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан Азис

    27 0 Отговор
    4 500 евро на месец - тези изкарват повече от Бокича хихи

    Коментиран от #7, #12, #15

  • 2 СЛОНА

    27 1 Отговор
    ЗА ТАКИВА МУШЕННИЦИ ЗАТВОР Е МАЛКО
  • 3 ахааа

    18 5 Отговор
    И аз зная за един такъв, който е впрегнал една цяла държава да проси за да пълни едно шкафче.
  • 4 До ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 15 Отговор
    "Щом ви харесва да пишете -небивалици пишете!истината е съвсем различна!!!Там Българите се подържат един друг,така щото написаното е невъзможно!!Навсякъде има хора да правят хотел Бордюр,но това са местни хора преживели,или участвали в някаква лична трагедия!!това,което тук...наричат неправилно НАрод,там е реалност и повечето там са направили пари за,които тук се избиват!!!" - ТОВА НАПИСАХТЕ под статията за бездомните българи в Германия. Ами, ето на, как българите "помагат" на други българи във Франция. Или викате - като е във Франция, то там българите са други. Навсякъде има и читави, и кофти българи (използвачи). Да кажете, че в Германия няма бездомни българи - пожеланието е хубаво, но не отразява реалността. Никой не е защитен от това, някой ден да се озове на улицата - нито в България, нито във Франция, нито в Германия.
  • 5 Нашмурлан Нашмурлаев

    28 0 Отговор
    Добре, че ги съдили във Франция, а не тук... У нас щяха да им дадат по 6 месеца условно и 100 лв. глоба :)))
  • 6 Аз40🏴‍☠️

    19 1 Отговор
    Това са българи с индийски произход. Има ги пуснати по всички големи капитали в ЕС. Виждаш ги навсякъде, също и румънските "роми" и те паразитират по същи начин. Дори дон Цеци обяснява схемата в британски док.филм още преди години.
  • 7 Фъстъкова

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан Азис":

    Забравил си да посочиш пред името си титлата “академик”!

    Коментиран от #8

  • 8 Хасан Азис

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Фъстъкова":

    Прекалено дълго име, допустими са 16 символа и не става хаха
  • 9 Ааа

    10 1 Отговор
    Моля ви се да си имаме уважеието на тия черните неможе да им викате,че са нашенци!!! Тва са туземци

    Коментиран от #13

  • 10 Тези примати

    15 1 Отговор
    Не са Българи, а цигани с животински инстинкт. Там има Закони, които се спазват, не като тука в кочината. Да изгният доживотно, това заслужават.
  • 11 Сийка

    6 0 Отговор
    Да ги вкарат в затвора в Марсилия. Там, казват, имало един мосю Жак от 7- ма килия, който превъпитавал всяка нощ такива.....

    Коментиран от #14

  • 12 РАДИО ЕЛТО

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан Азис":

    изкарват тарторите а не обикновените просяци
  • 13 pbdan

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ааа":

    Не са и туземци, а са дошли сами изгонени от Индия. Това заблуждение го има на запад и нас ни имат за нашественици, а циганите за местно население. Правят паралел със САЩ и Австралия.
  • 14 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Сийка":

    То в Марсилия френска реч почти не съм чувал , този мосю Жак да не е някой марокански французин с рязана карабина?
  • 15 Антимафия

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан Азис":

    Кога ги хванаха, та и осъдиха ?
    Ако беше в България ,
    Иван Гешев щеше да ги държи арестувани,
    докато им прибере парите,
    и после щеше да ги пусне,
    да просят някъде другаде?
    Сега вече знаем , че Беличев, които е Българския прокурор в ЕО,
    е човека, който ще прикрива Гешев от всякъде!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 безпартиен

    2 0 Отговор
    И за да сте информирани трябва да знаете,че става дума за бъргарски граждани-ЦИГАНИ принуждавали други български граждани също ЦИГАНИ !!!Кога циганите станаха българи????Бъдете коректни и уважавайте българите,които с данъците си издържат 2.5 млн.пенсионери,700 хил.чакащи заплати от бюджета,650 хил.малолетни и непълнолетни и 1.2 млн.без образование и трудови навици цигани!!!