Last news in Fakti

13 Февруари, 2012 13:41 1 894 0

Ицо Папата болен – отложиха делото му

  • цветелин кънчев-
  • ицо папата-
  • надежда георгиева
Ицо Папата болен – отложиха делото му - 1
Снимка: БГНЕС

Две знакови дела в Софийски градски съд бяха отложени днес заради болни участници в съдебните заседания. Едното отложено дело е това срещу Цветелин Кънчев, Христо Върбанов – Ицо Папата и Димо Димитров. На заседанието не се яви Ицо Папата. Адвокатът му представи болничен лист, според който подсъдимият Върбанов е болен.

Тримата са обвинени за изнудване на бившия шеф на Гражданска защита ген. Никола Николов. Според прокуратурата подсъдимите са заплашвали Николов, че имат компромати срещу него и ако не им даде парите, те ще бъдат оповестени в медиите.

Другото отложено делото е за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева. Причината беше болен съдебен заседател. Следващата дата за разглеждане на делото е 22 март. 

Надежда Георгиева бе зверски заклана в дома си в столичния квартал “Стрелбище” на 26 февруари 2000 г. - само 4 месеца след напускането на Ямбол. Делото се превърна в явно, след като съдия Вяра Чочкова от Софийския градски съд го върна на прокуратурата за пренаписване на обвинителния акт, който според нея нямал почти нищо общо с наказателното право. След това прокурорите внесоха обвинителния акт в явното, а не в секретното деловодство.

Родителите на убитата адвокатка - Костадин и Вяра Георгиеви, искат по 100 000 лв. кръвнина, и за тях поръчител е бил прокурорът Николай Колев, както твърди обвинението. Той пък бе убит в края на 2002 г. в София.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА