Last news in Fakti

20 Януари, 2012 11:41 1 411 0

Кънчев и Върбанов не разбират защо са „поръчани“

  • цветелин кънчев-
  • ицо папата
Кънчев и Върбанов не разбират защо са „поръчани“ - 1
Снимка: БГНЕС

Христо Върбанов – Ицо Папата и Цветелин Кънчев – Дон Цеци не виждат никаква реална причина да бъдат „поръчани“ от обвиняемите за подготовката на три убийства Любомир Илиев – Къдравия и братята Георги и Васил Горанови. Това заявиха двамата днес преди поредното заседание по делото срещу тях за изнудване на бившия шеф на Гражданска защита ген. Никола Николов.

Официалният мотив за убийството на Цветелин Кънчев според разследващите са негови политически разногласия с първия братовчед на Къдравия – Илия Илиев, лидер на ромската партия ДРОМ. Кънчев обаче коментира, че никога не е имал никакви конфликти с Илиев и резултатите на последните избори показвали, че Илиев не може да му бъде никаква конкуренция на политическата сцена.

Върбанов и Кънчев обаче не са изненадани, че в подготовката за убийствата им е замесен и Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро. Според тях, причините могат да бъдат в това, че те твърде много са го разобличавали за това, което прави в Катуница, а така също и заради съмнителния, по думите им, бизнес на Рашков.

Двамата са научили от медиите, че са станали мишени на ромските барони, въпреки че по делото има данни, че някои от тях са били предупреждавани преди това. Цветелин Кънчев недоумява, че след като прокурорът е бил под особена защита, защо те двамата не са били предупредени, за да се пазят, но той си обяснява това със стратегията на разследването.

Папата за пореден път обяви, че е е разбрал за арестите на тримата и за готвеното от тях покушение срещу него от медиите. По думите му никой не го е търсил нито от полицията, нито негови познати.

Това негово твърдение обаче е коренно различно на това, което смята прокуратурата. Според работното обвинение срещу Къдравия и братя Горанови Папата е разбрал за плановете им лично от наетия да го убие грузинец Константин Копреашвили. В отговор на въпрос не се ли е виждал никога с този грузинец Върбанов заяви, че предпочита да не коментира.

От изявленията на Кънчев и Върбанов стана ясно още, че не са се виждали и чували с никой от братята Горанови и че продължават да очакват да бъдат разпитани. Кънчев вече е дал първоначални сведения, но Върбанов не е бил разпитван нито веднъж по случая.

Двама от задържаните за поръчителството на убийствата - братята Горанови, бяха пуснати на свобода. Само Любомир Илиев – Къдравия остана в ареста, тъй като разследващите разполагат с показанието на няколко анонимни и явни свидетели, че той лично е поръчал на грузинеца Копреашвили да убие Ицо Папата срещу 100 хиляди евро като за целта му дал и снимка на Върбанов.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА