Last news in Fakti

29 Юни, 2018 09:35 2 026 0

Обвинен в убийство: Уважавам прокурора, но свидетелят е алкохолик

  • боби хлебаря-
  • созопол

Съдът остави обвиняемия под стража

Много уважавам прокурора, но единственият свидетел е неблагонадежден алкохолик. Дали съм се грижил за сестра си не е факт, който искам да изтъкна. Заплашиха ме в МВР да ми съсипят бизнеса, а жена ми да й отнемат детето. Аз съм баща, който страда по дъщеря си, но и за сестра си. Това заяви в Апелативния съд на Бургас Борислав Стоянов, задържан за смъртоносния побой над сестра му Десислава в Созопол, цитиран от "БургасИнфо".

На 18-ти юни жената е приета в тежко състояние, с разкъсан черен дроб в УМБАЛ Бургас, а ден по-късно почина, като травмите й от ритници и юмруци в корема бяха установени при аутопсията. Миналата седмица Окръжният съд остави Борислав в ареста, а днес мярката му за неотклонение се гледа от апелативните магистрати.

От прокуратурата изтъкнаха, че има опасност Борислав да се укрие, затова настояват той да остане под стража. Разпитани са почти всички свидетели по случая, като от справката на съдебния лекар д-р Янков става ясно, че смъртта е настъпила именно след нанесен побой, Разпитана е и пациентка, която е била настанена в една стая с Десислава в болницата. Според държавното обвинение телесната повреда е нанесена с умисъл. Бъбречната болест на Борислав не можела да разколебае тезата, че той може да се укрие.

Според адвоката на Борислав такава опасност няма, тъй като той не е избягал преди да бъде търсен. Защитата подчерта, че мъжът много е помагал на сестра си, два пъти я спасявал, а единственият проблем, който имал с нея, била постоянната употреба на алкохол от нейна страна. Той я прибрал в Созопол именно, за да я отърве от порочния й навик.

В крайна сметка съдът го остави под стража. Решението не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА