7 Август, 2018 13:50 1 591 5

Пиян баща налетя на лекарка в добричката болница

  • добрич-
  • болница-
  • нападение-
  • пиян

Пореден случай на нападение над медицинско лице

Пиян баща налетя на лекарка в добричката болница - 1
Снимка: pronewsdobrich.bg

В многопрофилната болница за активно лечение в Добрич е регистриран пореден случай на нападнат лекар, съобщиха от здравното заведение.

По време на вечерно дежурство в детското отделение д-р Мариана Москова приела дете с хронично заболяване. В продължение на три дни то било лекувано в дома му и след като състоянието му не се подобрило, родителите го завели в болницата. При приема на детето бащата, във видимо нетрезво състояние, нападал д-р Москова, опитвайки се да я удари. Само намесата на млад мъж по време на инцидента предотвратила по-тежки последици.

Агресивният баща е задържан след подаден сигнал до полицията. Мъжът е нанесъл и материални щети в детското отделение, информират от болницата като допълват, че поредният случай на агресия прави работата на медиците още по-трудна и опасна.

От лечебното заведение информират, че рязко се повишава броят на пациентите, които търсят спешна помощ в болницата. Само за денонощие в края на миналата седмица през спешното отделение са преминали над 100 души - 72 възрастни и 36 деца. Част от причините за многото пациенти са летните отпуски на личните лекари и специалистите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 0 Отговор
    или се дължи на факта че спешната няма право да отказва, а един засилващ се контингент никога не е плащал здравни.
  • 2 marquise

    3 0 Отговор
    Във всяко едно здравно заведение, даващо нощно дежурство, задължително работещият екип трябва да се охранява от въоръжена охрана, като нетрезвите и афектирани придружители не трябва да бъдат допускани в лекарските кабинети и лабораториите.
  • 3 Гост

    2 1 Отговор
    Извинявам се , но 80% от докторите са за пердах минимум , особено в поликлиниките, ако нямаш пари , а си осигурен ще си умреш като куче !
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    индианска работа
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.