Last news in Fakti

9 Август, 2018 12:30 3 154 4

Заловеният при акция Радо Шишарката се измъкна от ареста

  • радо шишарката-
  • арест-
  • акция-
  • бургас

Пребиваването на територията на Бургас не е основание да се предположи, че обвиняемите възнамеряват да спечелят доходи от нетрудова дейност, нито пък че искат да се укрият“ – с този аргумент Окръжната прокуратура поиска от съда да измени мярката за неотклонение на двама задържани по подозрение в автокражби, пише burgasinfo.com.

Радмил Георгиев по прякор Радо Шишарката и сочения за негов съучастник Мартин Златарев бяха заловени от полицията миналата седмица при зрелищна акция на МВР в комплекс „Изгрев“ в Бургас.

От полицията обявиха, че двамата са действали по цялото Южното Черноморие, като имало данни, че са откраднали и последен модел „Мазда MX3” от паркинг в Свети Влас.

Обвиняемите трябва да са с други мерки за неотклонение. Събраните по делото доказателства, разпити на свидетели и оглед на място не са достатъчни, за да подкрепят тезата, че именно те са извършители на престъплението.

В Георгиев е намерен единствено ключ за автомобил, но това не е достатъчно, за да се приеме, че той е автор кражбата. Няма доказателства и за съучастието на Златарев.

В кориците на делото няма нито едно пряко или косвено доказателство, че те са дошли тук, за да изкарват пари от престъпления“, посочиха от прокуратурата. Държавното обвинение настоя двамата да бъдат пуснати от ареста и да им се определи по-лека мярка за неотклонение.

Липсват доказателства, обяви съдия Даниел Марков и определи двамата да бъдат пуснати срещу подписка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hmhmhm

    25 1 Отговор
    Мам си да ewete и боклуциte - едни автокрадци не можете да осъдите камо ли по-големите престъпници! Да ви се върне "богато" ... Ами съберете ги накрая тия доказателства , бе , идиоти подкупни !
  • 2 те ми да да

    21 0 Отговор
    Както 100% от читателите тук предположиха при задържането, пуснали са ги ! Съдебната система е "стабилна" и не рзбирам, защо се харчат пари от бюджета при положение, че добре се самоиздържа ?
  • 3 АНОНИМЕН

    0 1 Отговор
    И КАК ТАКА ,ГЕРБ НИ УПРАВЛЯВА ,А БАНДИТИТЕ ГИ ПУСКАТ ,СИГУРНО ПО НАРЕЖДАНЕ НА БСП ,А КВО ЩЕ КАЖЕТЕ ,
  • 4 Малее!

    2 0 Отговор
    Справка в интернет показва, че последен модел Мазда МХ-3 се произвежда 1998г. Нещо журналята са сбъркали. Пийте по едно две ама не се оливайте.