14 Август, 2018 11:53 2 653 11

Цигани въртят нелегална търговия с лечебна кал

  • лечебна кал-
  • поморие-
  • нелегална търговия

Нелегална търговия с лечебна кал и извършване на процедури с нея развиват мургави "кинезитерапевти" в Поморие. За свръхнаглостта на циганите алармират местни до "Флагман".

Продажбата на кал и услуга става край брега на Поморийско езеро, по протежение на ивицата, която свързва общинския град с Ахелой. Пишман лекарите предлагат кални апликации в тръстиката край езерото срещу 2 лева. Всичко това се случва само на метри от Специализираната болница за рехабилитация в Поморие (СБРНК). Купувачите обикновено са туристи от чужбина, които не са наясно, че търговията е нелегална. Сред тях обаче има и българи.

„Търговците” изгребват калта от плитчините, което я прави некачествена и особено опасна за здравето на хората, защото предизвиква остри възпалителни реакции по повърхността на кожата, категорични са специалисти. Освен това изнасянето на кал е строго забранено.

Истинското лечение се провежда с извадена от дълбините му лиманна кал, наситена с минерали, съхранявана и контролирана от съответните органи в калолечебниците в Поморие.

От специализираните лечебни заведения в града предупреждават, че всички болни стават жертва на алчността на нагли търговци. Поморийската кал е лековита, но до 3 часа след нейното изваждане и при условие, че е съхранявана правилно, категорични са специалисти. Те съветват хората да не си купуват от мургавите "търговци" каквото и да било


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нормален

    25 1 Отговор
    Колко трябва да си дебилизиран, да платиш на циганин, да те "лекува" с кал, в тръстиката. Бедна ми е фантазията. Освен, ако не са румънски цигани, тези "чужденци".
  • 2 даамане

    13 1 Отговор
    глупости. никакви възпалителни реакции не предизвиква. Лъжат.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 даамане

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "нормален":

    Да, лекувал ме е топ- кардиологът - циганин, проф. Чирков.
  • 5 Кирил

    8 0 Отговор
    Може и да не помогне лечението но поне ще свикнете с калта.
  • 6 гост

    7 2 Отговор
    На сапун
  • 7 Враца

    4 3 Отговор
    Мангалчета,елате У Враца ,знаете ли колко лечебна кал има тук.Особено сутрин!!!!
    По добре не идвайте,че тук се напълни .Ще ви ги пращам с говнярката...

    Коментиран от #8

  • 8 Пламен

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Враца":

    Ти си тъпан, ве майнъ! Да доде някой да ти бодне една кирка в задницата със засилка!
  • 9 Колю

    2 0 Отговор
    Че има ли нещо законно което да е правено от цигани? Къде е то? Техен е целия наказателен кодекс разпределен по кланове , махали,родове. Единственото законно е да вземат майчински , пенсии по болест, за алкохолизъм , многодетни самотни майки а махалите всеки петък до неделя сватба и вой до бога. Кога стават "самотни" след като кючека върви нон стоп от 13 годишни. Законно е само източването на социални системи както у нас ,така и в чужбина. Сган долна плъхообразна.
  • 10 ДОКО

    0 0 Отговор
    НЕМА РЕШЕНИЕ НА ТОЗИ ПРОБЛЕМ ПРОБЛЕМЪТ ОБАЧЕ МОЖЕ ДА СЕ РЕШИ КАТО ЛЕЧЕНОТО ПОМОРИЙСКО ЕЗЕРО СЕ ПРЕМЕСТИ БЛИЗО ДО БАНКЯ ЗА ДА МОЖЕ ДА Е ПОД КРИЛОТО НА БОЙКО ВСЕМОГЪЩИ САМО ТАКА АЗ ВИЖДАМ РЕШЕНИЕТО
  • 11 ДОКО

    0 0 Отговор
    ЦИГАНИТЕ СА ГЛАСОВЕ ОСОБЕННО МНОГО ГЛАСОВЕ НА КОЙТО БОЙКО И ЦЕЦКО СТЪПВАТ ГЕПЯТ ЛИ ВЛАСТТА ВЕДНАГА СЕ ПОСЕЩАВА ГОСПОЖА МЕРКЕЛ И ЕВРОПАРАТА ИДВА ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ОТИВА В АСФАЛТА А ДРУГАТА СЕ ПРЕВРЪЩА В АПАРТАМЕНТИ КАЗА ЦЕЦКО А ВИЕ СИ ПИШЕТЕ ГНЕВЕТЕ ОТ ВАС НЕМАМ КЕЛЕПИР КАЗА БОЙКО И ЗАМИНА ЗА БРЮКСЕЛ ЗА ДА МОЕ ДА КОНСОЛИДИРА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ А СЕГА ИМАЛ И ИДЕЯ КАК ДА ИЗДИГНЕ И СЕВЕРНИТЕ БАЛКАНИ..ОПА