Last news in Fakti

19 Септември, 2018 16:28 3 613 10

Подпалиха новите отводнителни тръби на язовир "Рогозен 1"

  • рогозен 1-
  • отводняване-
  • отводнителни тръби-
  • язовир-
  • преливане

Въпросният водоем в община Хайредин преля в началото на март

Подпалиха новите отводнителни тръби на язовир "Рогозен 1" - 1
Снимка: BulNews.bg

Ремонтираните тръби на язовир „Рогозен 1“ в община Хайредин са били запалени вчера. Сигналът за горящите отводнителни тръбни сифони на язовирната стена е получен вчера към 19:40 часа в РУ-Козлодуй.

Към мястото веднага е изпратен екип на пожарната, който е потушил огъня. Пламъците обаче са унищожили напълно наскоро поставените 8 отводнителни тръбни сифони с дължина 6 метра, собственост на община Хайредин.

По цялата северна страна на язовирната стена, както и във вътрешността на дерето, е установена обгоряла растителност.

Оперативна следствена група е извършила оглед на мястото, като ще бъде извършен и допълнителен такъв на района. По случая е образувано досъдебно производство.

Въпросният водоем в община Хайредин, област Враца, преля в началото на март и заплаши да залее няколко населени места, припомнят от BulNews. Тогава там бе обявено бедствено положение заради пълноводието на язовир "Рогозен", който бе поставен под 24-часово наблюдение, а пожарни екипи с помпи се включиха в опитите да бъде намалено нивото на водата. Хора от две села бяха изведени превантивно от домовете им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тцтц

    13 0 Отговор
    Въпросът е ЗАЩООО?
  • 2 дгд

    9 2 Отговор
    някоя мутра, която е пуснала рибав язовира сигурно
  • 3 Полицайте да гледат малко ТВ

    13 0 Отговор
    АКО БЕХМЕ В НЯКОЯ ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА, РАЙОННИЯТ ЩЕШЕ ДА ПРЕГЛЕДА АРЕНДАТОРИТЕ, ФИРМИ ПОСТАВЯЩИ ТАКИВА ТРЪБИ И ЗА 2-3 ДЕНА ЩЕШЕ ДА ИМА 10-15 ПРЕДПОЛАГАЕМИ ИЗВЪРШИТЕЛЯ А ДО 2 СЕДМИЦИ ИСТИНСКИЯТ ИЗВЪРШИТЕЛ
  • 4 . . . . . . .

    13 0 Отговор
    ТО БИВА БИВА МАТЕРИАЛЩИНА АМА ТЕЗИ ГОВЕДА / ПОЛИЦАИТЕ/ В ДРУГИЯТ ЖИВОТ СИГУРНО ЩЕ БЪДАТ СЕЛСКОСТОПАНСКИ ДОБИТЪК
  • 5 А ДАЛИ НЕ

    10 7 Отговор
    КОМУНИСТИЧЕСКА РАБОТА , ТЕ ОБИЧАТ ДА САБОТИРАТ ВСИЧКО ВСЕВЪЗМОЖНО !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гацо

    0 3 Отговор
    Тва е работа на Атакисти според мен

    Коментиран от #8

  • 8 456

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гацо":

    И защо?
  • 9 Пижо

    5 0 Отговор
    Как може да поставиш живота на толкова много на риск с това деяние?Ти малоумен ли си?Това какво би причинило но толкова много семейства ти помислил ли си когато ги палиш?Колко пари си взел за да си направиш кефа на гърба на нещастието на толкова народ?Това само част от въпросите на които трябва да даде отговор въпросния злосторник.Такъв не трябва изобщо да излиза от затвора!
  • 10 за пореден път

    1 3 Отговор
    Най-големите злосторници в държавата са комунистите. И е така, защото никак не им пука за здравето и живота на хората. Така са обсебени от ламтежа за власт, че са способни на всичко. Вандалстват, рушат построеното, наемат хора за да вършат безобразията и им плащат. Слушаме ги в парламента как треперят от злоба, как са се надъхали против всичко, което не ги подкрепя. Така че и този палеж пак е тяхно дело. Изпитвам ужас от тях и полуграмотниците, които ги подкрепят по форумите. Надпреварват се да пишат тъпотии и сами си се радват. Пази, Боже, България!