Last news in Fakti

20 Септември, 2018 20:34 10 966 25

Арабаджиеви в неизвестност, запорират имуществото им

  • арабаджиеви-
  • миню стайков-
  • сотир цацаров

Прокуратурата ще поиска запор и за Миню Стайков

Със съответните актове на Специализирания наказателен съд е запорирано цялото имущество, което се води на семейство Арабаджиеви, каквато възможност позволява НПК. Това каза пред журналисти в парламента зам.-главният прокурор Иван Гешев.

„Разследването на случая „Арабаджиеви“ продължава на пълни обороти. Разпитват се свидетели допълнително, назначават се експертизи“, заяви той.

„Арабаджиеви са обявени за издирване. То е в ръцете на МВР и на съответните им чуждестранни партньори. Прокуратурата не осъществява издирвателна дейност, а правораздавателна“, коментира Иван Гешев.

Прокуратурата ще поиска запор на имуществото и на алкохолния бос Миню Стайков, съобщи Сотир Цацаров.

Вчера стана ясно, че запор вече е наложен на имуществото на хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиеви. Сотир Цацаров и новото ръководство на МВР бяха изслушани от парламентарната комисия за борба със сивата икономика.

Арабаджиеви все още са издирвани от Интерпол. Те не са правили опит да се свържат с МВР или с разследването. Според прокуратурата в момента Арабаджиеви изясняват какви доказателства има обвинението, за да преценят какви действия да предприемат.

Сотир Цацаров коментира и новото ръководство на МВР.

„Аз политически оценки не давам и не мога да давам. Аз мога да дам професионална оценка. Професионалната ми оценка, за човек, с когото бих казал работя ежедневно като Младен Маринов, аз мога да ви кажа с чиста съвест две неща – отличен професионалист”, коментира той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Торинеца

    53 3 Отговор
    Хаха ще ги уплашите кой знае къде си живуркат.

    Коментиран от #5

  • 2 Антон 1

    37 3 Отговор
    Арабаджиеви “преценявали “ , какви доказателства има прокуратурата !:(
    Как точно разполагат с инфо ,какви доказателства има прокуратурата ? :(
    Тука или драскача бърка , или няма държава ‘

    Коментиран от #22

  • 3 опа

    39 1 Отговор
    Е чак в неизвестност!?!Цяла България знае,че има вила в Сен Тропе само полицията не знае.Няколко лета открито и с богат обзор снимки те се хвалят по ежедневниците как прекарват цялото лято на френската Ривиера в собствената си вила,дори канят и известни приятели с тях.Но ги търсим из цяла Европа...

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иво

    6 12 Отговор
    Стига занимавахте народа с някакви измислени мишоци!!!
  • 7 Пловдивчанин

    14 0 Отговор
    Арабад жиеви са милиардери и могат да се покрият навсякъде а освен в Сен Тропе имат къща и в Кан.
  • 8 Хехехехеее

    28 0 Отговор
    В този ред на мисли, тази година снегът през зимата пак ще ни изненада...
  • 9 Усмивката

    17 0 Отговор
    Туй „преследване ” и залавяне на престъпни мафиотски босове, може да влезе в учебниците по криминалистика.....„така не трябва да правиш никога сине...”..казал бащата на невръстния си син
  • 10 гощо

    15 0 Отговор
    Милиони откраднаха и селяци си останаха!!! Няма такъв кич,няма такива първенюта!

    Коментиран от #14

  • 11 Мишо Бирата

    7 1 Отговор
    На Рапона спешно ми трябват пари за предсрочни и "прослушва" едрите земевладелци ... И който не се отчете - ГОНЕНЕ ДО ДУПКА !!!
  • 12 Трифонов

    15 0 Отговор
    Значиии... първо, Арабаджиеви не са милиардери... както някой наивник по-горе беше писал. Второ, точно както всички от техния вид, са затънали в невъобразими кредити към няколко банки в страната, една от които - особено скандална, но недосегаема, в полза на които са вписани ипотеки на всичките им недвижими имоти, вкл. хотелите. Въпросните банки ги държат здраво за топките и си правят с дълговете им каквото си решат... И това е така поне от 5 години. Парите, които намериха и иззеха от дома и офисите им, бяха наивно изтеглени от тях в предишните дни от всичките им банкови сметки, за да бъдат скрити, защото, разбира се, родното МВР бе протекло. Обаче, понеже рапона си е рапон, той и като рапон си избира адвокатите. Които... така добре го посъветваха какво да прави с парите си, че му ги иззеха всичките. Иззетите пари са съществената част от парите в брой, с които това семейство разполага. Имат няколко имота в Европа, но тъй като са в Европа и главно във Франция, където пловдивските селяндури безобразно са се компрометирали, лесно могат да им бъдат отнети със съдействието на Франция. Те не са във Франция. Ако бяха, досега да са ги върнали. Но ще ги спипат. Първо, защото властта на държавата над всички нас, е пълна и неограничена и второ, защото това са едни много, много тъпи хора. Всеки, който ги познава лично, го знае. Бивш шофьор на УАЗ-ка в захарния завод в Пловдив, нещатен сътрудник на ДС. Демек - дребен доносчик Първа степен... И това се опитват да ни внуш
  • 13 Трифонов

    14 0 Отговор
    ... да ни внушат, бил представител на бизнес елита в България... Ох, майкоооо...
  • 14 Ефрейтора

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "гощо":

    Тия боклуци са най големите селяндури-парвенюта и комплексари !
  • 15 гост

    4 0 Отговор
    Е нали уж си идваха от Италия, уж всички ги знаели къде са, а сега били в неизвестност. Подигравка.
    Те не са останали без пари и може да имат десетки милиони в Швейцария, които да не може да им ги пипнат и да си живеят баровски до края на дните си на някой плаж с фин пясък и тюркоазено море.
  • 16 erol

    0 1 Отговор
    Едва ли ако са разполагали само с 10млн кеш ще имат автопарк за няколко милиона....парата там няма свършване и заради нас харчат хахаха
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ДОХ

    5 0 Отговор
    Сменят старите пионки с нови .
  • 19 майнавайна

    1 0 Отговор
    Искате да кажете ,че това което преди държавата им подари сега ще си върне ли?
  • 20 Боко Тиквата

    8 0 Отговор
    Защо лъжете, че се издирват от интерпол, всеки може да влезне в сайта им и да разбере, че това е лъжа!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Антон 1

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Антон 1":

    Как пък от всичките минуси един не се аргументира ! Казах , че не е правилно ,Арабаджиеви да имат с инфо на тази фаза ,с какво разполага прокуратурата !
  • 23 Голям прос

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "МАРИНЕЛА":

    Щот мирише на развалена риба....или обратното.
  • 24 Тая у сливен ветката у бобов дол

    0 0 Отговор
    Затвор
  • 25 Бай Муй

    0 0 Отговор
    Явно са вече в Ю. Африка при сестри Малееви ъъъъъ братя Галеви.