Last news in Fakti

27 Септември, 2018 14:31 3 083 3

Спецакция в Пловдив, има задържани

  • дрога-
  • наркотици-
  • тютюн-
  • акция

Акция за пресичане на контрабандата с тютюневи изделия без бандерол бе реализирана във вторник на територията на квартал „Столипиново“ в Пловдив.

В хода й полицаи от Шесто РУ задържали криминално проявени и осъждани за подобна незаконна дейност 48-годишен мъж и 46-годишна жена.

Мярката спрямо пловдивчаните била взета, след като в стопанисван от тях магазин и в жилището им униформените открили нелегални близо 1100 къса цигари от различни марки и 10 килограма тютюн. Сред конфискуваните други веществени доказателства за извършеното от мъжа и жената престъпление била и значителна парична сума в левове и валута с равностойност на около 100 000 лева. По случая е образувано бързо производство.

След доклад на материалите в Районна прокуратура - Пловдив задържаните са привлечени като обвиняеми по чл. 234, ал.1 от НК, наложена им е мярка за неотклонение ”подписка”.

Други четирима пловдивчани били задържани при специализирана операция срещу наркоразпространението, проведена във вторник от служители на Първо РУ. При процесуални и следствени действия от жилището на 27-годишен мъж били иззети пакет с марихуана, електронна везна и гриндер. На ул. „Димитър Талев“ с топче амфетамин били засечени двама 22-годишни криминално проявени младежи, а на ул. „Пере Тошев“ от пликче с подобно съдържание опитал да се освободи 26-годишен водач на лек автомобил „БМВ“.

При подобна акция същия ден в квартал „Столипиново“ колегите им от Шесто РУ хванали с две разфасовки хероин 40-годишен жител на областния град, с криминални регистрации и осъждан. Служителите на реда в Сопот пък установили, че 23-годишен съхранява в дома си бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия тест на амфетамин.

Спрямо извършителите са взети 24-часови мерки за неотклонение. Образувани са полицейски производства под наблюдение на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    11 1 Отговор
    Всичко това е пиар и няма нищо общо с действителността,защото държавата е залята от крадци,наркопласьори,бандити и каква ли още не искаш измет.С арестуването на няколко дребни пионки нищо не се решава,а само се хвърля прах в очите на народа,че се върши нещо.А да не говорим за големите крадци,които купуват пристанища,вецове,тецове,енергийни дружества и тем подобни.Да не говорим за политиците,които са срам за държавата,а пък ББ направо изкриви стрелката на тъпомера!Бедна България!
  • 2 Пешо

    7 0 Отговор
    Майтапят се! То по градове и села е пълно с цигани, които без да се крият предлагат цигари и тютюн без бандерол.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.