6 Март, 2012 17:41 1 800 1

Откриха избягал затворник при спецоперация

  • софия-
  • затворник-
  • издирван-
  • спецоперация-
  • автомобил-
  • шенгенска система-
  • пренабити рами

Избягал затворник, автомобил, обявен за издирване в Шенгенската информационна система и пет луксозни возила с интервенции на номерата на рамите, са задържани в хода  на операция на служители от „Магистрална полиция” и колегите им сектор „Престъпления, свързани с МПС” на СДВР.

В специализираната полицейска операция, започнала на 20 февруари и приключила вчера, бяха включени съвместни екипи на криминалисти и униформени служители от двете звена в СДВР. В хода на акцията бяха проверени 660 луксозни автомобила и 725-ма шофьори и пътници.
Още в първия ден от стартирането на акцията на КПП „Враня” /началото на автомагистрала „Тракия”, посока Пловдив/ служителите на реда спрели за проверка лек автомобил „БМВ 520” с германски регистрационни табели, шофирано от Н.Т. /49 г./. Справката показала, че на 9 март 2010 г. возилото е обявено за издирване  в Шенгенската информационна система от Германия. Водачът и управляваната от него кола били задържани в Осмо районно управление за извършване на допълнителни проверки.
На 20 февруари преди обяд на бул. „Ботевградско шосе” – КПП - Враждебна служителите на реда спрели за проверка джип „Тойота Ландкруизер” със софийска регистрация. Колата управлявал К.Г. /39 г./. Щателната проверка установила изменение в номера на рамата на джипа. Луксозното возило е задържано в столичната дирекция за установяване на истинския номер на рамата.
Същия ден около 15.00 ч. на  Околовръстен път при ж.п. надлез „Казичене” бил проверен зелен „Мерцедес МЛ 230” с водач Г.Г. /43 г./ от София. Инспектиращият екип се усъмнил за промяна на идентификацията на колата. Возилото било задържано в столичната дирекция, където е назначена експертиза, установила впоследствие интервенция в номера на рамата.
В хода на спецоперациятата са установени и задържани още три автомобила – Ауди А2, БМВ Х 5 и БМВ 530,  със софийска регистрация с установени изменения на рамата.
На 21 февруари около обяд  на бул. „Цариградско шосе”, КПП-Враня  след получен сигнал от СДВР, полицейски екип спрял за проверка ван „Пежо 806” със софийска регистрация. Автомобилът бил управляван от Е.С. /38 г./, а в него пътували още петима мъже. Един от возещите се в буса – П.В. /49 г./, бил  беглец от затвора във Враца и обявен за общодържавно издирване. Проверката установила, че мъжът се укривал около една година от органите на реда. Двама от  спътниците му не могли да представят документи, с които да удостоверят своята самоличност. При проверката полицаите се натъкнали на 20 тенекии пчелен мед, общо 500 кг. Впоследствие е изяснено, че те са откраднати от района на Видин, като за случая в местното районно управление е образувано досъдебно производство. Мъжете били задържани и отведени в Осмо районно управление.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 информиран

    0 0 Отговор
    полицаите участват във всички схеми на организирана престъпност.

    от 1990 до сега нищо не се е променило !!