Last news in Fakti

6 Март, 2012 17:48 1 227 0

По-голяма присъда за похитителя от Сливен

  • сливен-
  • банка-
  • обирджия

16 години и 8 месеца затвор, при първоначален строг режим на изтърпяване, постанови Апелативният съд в Бургас за сливенския похитител Стефан Петров Стефанов. Магистратите, начело със съдия Георги Кошничаров, на практика увеличиха с 2 години и 2 месеца присъдата, наложена от първоинстанционния съд в Сливен, предаде Дарик.

Съдът в Бургас промени размера на гражданския иск за ранения охранител Станчо Станчев от 150 000 лв. на 100 000 лв. с аргумента, че е много завишен.

През октомври миналата година Стефан Петров получи ефективна присъда от 14 години и 6 месеца затвор.

В жалбата си до Апелативния съд Стефан Петров поиска по-ниска присъда. Според защитната теза на адвокат Марин Марковски Стефан доброволно се е отказал от грабежа и не е налице опит за убийство, а телесна повреда на бодигарда на банката.

Апелативният съд остави жалбата без уважение и увеличи присъдата със заключението, че престъплението е с изключително висока степен на обществена опасност. Според магистратите Стефан Петров предварително е извършил подготовката за обира.

Цялото му поведение в банката, стрелбата срещу охранителя и последващите два изстрела срещу полицаите отвън, както и продължителите над 10 часа преговори сочат, че не е налице доброволен отказ. Грабежът е в особено големи размери и е придружен с опит за убийство, пише още в решението на съда.

Делото може да бъде обжалвано пред ВКС в 15-дневен срок.

На 23 март 2011 година около 16.00 ч. 27-годишният Стефан Петров Стефанов нахлу в клон на „Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе другите шестима служители в банката за заложници. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана жена бе освободена 18 часа след началото на заложническата криза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА